ANASAYFA TARİFLER YUMURTALI TARİFLER PEYNİRLİ OMLET

Peynirli Omlet

Peynirli Omlet

Kahvaltıların vazgeçilmezi haline gelen omlet, hem sade, hem de farklı çeşitlerle sunulabilir. Omlete en çok yakışan malzeme ise peynirdir. Beyaz peynir ve yumurta ile kolayca hazırlanan peynirli omlet, güne zinde başlamak isteyenler için ideal bir seçimdir. Hazırlaması yalnızca 10 dakika olan bu yemek, protein ve kalsiyum bakımından da zengindir. Peki, peynirli omlet nasıl yapılır? Malzemeleri hazırladıysanız, nefis mi nefis peynirli omlet tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak poşe yumurta ve ıspanaklı pırasalı omlet tarifini de deneyin.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Peynirli Omlet Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet büyük boy yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 dilim beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Maydanoz (isteğe göre)

Peynirli Omlet Nasıl Yapılır?

  • Önce yumurtaları bir kasenin içine kırın ve çırpın.
  • Üzerine peyniri ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Karışımın içine tereyağı ve zeytinyağı dışındaki malzemeleri ekleyin. Kabarcıklar çıkana kadar bu şekilde karıştırın.
  • Yanmaz yapışmaz tavaya tereyağı ve zeytinyağını alın.
  • Kısık ateşte tereyağı eriyene kadar bekleyin.
  • Yağ eridiğinde kasedeki karışımı tavaya dökün. Peynirler bir arada toplanırsa, çatal yardımıyla dağıtın.
  • Alt kısmının pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmediyse, bir süre daha bekleyin.
  • Altı piştiğinde omletin yarısını kaldırın ve diğerinin üzerine yerleştirin. Yarım ay şeklinde olacaktır.
  • Omletin her tarafı eşit şekilde piştiğinde ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Peynirli Omlet Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Eğer tarifte kullanacağınız peynir tuzluysa, karışıma tuz eklemeyin.
  • Peynirli omlet yapımında kaşar veya lor peyniri de kullanabilirsiniz.
  • Omleti kısık ateşte pişirmek daha lezzetli olmasını sağlar, yanmasını önler.
  • Peynirli omleti domates ve biber ile birlikte sunabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!