ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ YÜKSÜK ÇORBASI

> YÜKSÜK ÇORBASI
Yüksük çorbası
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yüksük çorbası tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı nohut
  • 8 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 limonun suyu

Hamur için

  • 2 su bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı su

İç harcı için

  • 250 g kıyma
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
Yüksük çorbası Nasıl Yapılır

  • Nohudu akşamdan ıslatın. Haşlayıp suyunu süzün. İç harcını hazırlamak için kıyma, yemeklik doğradığınız soğan ve karabiberi karıştırın. Hamur için unu, tuz ile birlikte hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve suyu ekleyin. Pürüzsüz ve sert bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Bezelere ayırıp üzerini temiz bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen bezeleri mantı hamuru inceliğinde açıp 1.5 santim büyüklüğünde kareler kesin. Her bir karenin ortasına iç harçtan yerleştirip çapraz köşelerinden birleştirip üçgen şeklinde kapatın. Diğer iki ucu parmağınız etrafında birleştirip yüzük şeklinde hazırlayın.
  • Büyük bir tencerede et suyunu kaynatın. Haşlanmış nohutları ve hamurları ilave edin. Hamurlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tereyağını eritip salça ve naneyi kavurun ve kaynayan çorbaya ilave edin. Limon suyunu döküp bir iki taşım daha kaynatın. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.