Yüksük Çorbası
01 Şubat 2023

Nohut, hamur ve kıyma ile hazırlanan yüksük çorbası, Adana mutfağına özgü bir lezzettir. Başlangıç menülerinde yer verilen bu çorba, Adana'nın yanı sıra Antep ve Şanlıurfa yörelerinde de çok sevilir. Peki, yüksük çorbası nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, videolu anlatımıyla yüksük çorbası tarifine geçebiliriz.

Yüksük Çorbasının Yanına Ne Gider?

Yüksük çorbasını, fırında tavuk, zeytinyağlı bamya veya yunan salatası ile birlikte sunabilirsiniz.

Yöresel lezzetler arasında yer alan beyran çorbası ve işkembe çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Yüksük Çorbası için

Malzemeler

Malzemeler

  • 8 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 limonun suyu

Hamur için

  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tutam tuz

İç harcı

  • 250 gr kıyma
  • 1 soğan
  • Karabiber
Yüksük Çorbası

Nasıl Yapılır

    
Püf Noktası
  • Nohudu geceden ıslatırken içerisine az miktarda süt koymanız nohudun suyu çabuk çekmesini sağlayarak kısa sürede pişmesini sağlayacaktır.
  • Nohudun fazlasını derin dondurucuda saklayarak farklı yemeklerde ve daha sonra kullanabilirsiniz. 
  • Çorbanızı daha pratik hazırlamak isterseniz hazır mantı da kullanabilirsiniz.
  • Çorbayı yaparken önceden kaynatılmış et suyu kullanmanız çorbanızı daha da lezzetlendirecektir. 
  • Et suyu içerisine çeşitli sebzeler atarsanız daha da lezzetli bir su elde edersiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo