Tereyağlı Soğan Çorbası

Tereyağlı Soğan Çorbası
27 Mayıs 2025

Soğanın tatlı karamelize lezzetiyle tereyağının eşsiz aroması bu nefis tereyağlı soğan çorbası tarifinde buluşuyor. Az malzemeyle büyük lezzet yakalamak isteyenler için ideal olan tereyağlı soğan çorbası tarifi, özellikle soğuk günlerde iç ısıtan, sade ama etkileyici bir başlangıç alternatifi sunuyor. Peki; tereyağlı soğan çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Mantarlı Soğan Çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon tereyağlı soğan çorbası kaç kaloridir?

Bir porsiyon tereyağlı soğan çorbası 160 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tereyağlı Soğan Çorbası için

Malzemeler

  • 4 büyük boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 dal taze kekik
Tereyağlı Soğan Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Soğanları piyazlık doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede eritin. Soğanları ekleyin, kısık ateşte 15–20 dakika boyunca karamelize olana kadar sabırla kavurun.
  2. Unu ekleyin, 1–2 dakika daha kavurun.
  3. Sıcak suyu (veya et suyunu) ekleyin, topaklanmaması için karıştırarak ilave edin.
  4. Tuz, karabiber ve varsa taze kekik ekleyin. Kısık ateşte 10–15 dakika kaynatın.
  5. Dilerseniz blender’dan geçirerek pürüzsüz kıvamda ya da taneli şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Üzerine rendelenmiş kaşar eklenmiş ve fırında kızartılmış ekmek dilimleriyle birlikte sunarsanız klasik Fransız usulü bir dokunuş katarsınız.
  • Servis esnasında üzerine rendelenmiş gravyer, eski kaşar veya parmesan ekleyerek çorbanın lezzetini yoğunlaştırabilirsiniz.
  • İnce kıyılmış maydanoz veya taze kekik ile hem aroma hem de görsellik kazandırabilirsiniz.
  • Özel bir akşam yemeği ya da davet sofralarında, bu çorbayı başlangıç olarak sunmak oldukça etkileyici olur.
Püf Noktası
  • Lezzetin sırrı, soğanları kısık ateşte yavaşça ve uzun süre kavurmaktır. Ne kadar iyi karamelize olursa, çorbanız o kadar derin aromaya sahip olur.
  • Un ekledikten sonra topaklanmaması için sürekli karıştırın ve yakmamaya dikkat edin.
  • Pürüzsüz kıvam isteyenler için blender’dan geçirmek ideal; ancak klasik tarifte taneli bırakmak da lezzetli bir alternatiftir.
  • Su yerine et/tavuk suyu kullanmak çorbanın zenginliğini artırır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo