Zerde tatlısı, özellikle Osmanlı mutfağından gelen, safranla renklendirilmiş geleneksel bir Türk tatlısıdır. Genellikle düğünlerde, özel günlerde ve Ramazan ayında tercih edilir. Peki; zerde tatlısının malzemeleri nelerdir?

Zerde Tatlısı Malzemeleri:
- 1 litre su
- 1 çay bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı gül suyu (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı safran veya zerdeçal (safran tercih edilir, ancak pahalı olduğu için zerdeçal da kullanılabilir)
- 1 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası; kıvam için, az miktarda)
- 1 çay bardağı sıcak suda eritilmiş kuş üzümü (isteğe bağlı)
- 1 çay bardağı çam fıstığı veya dolmalık fıstık (isteğe bağlı)

Servis için:
- Tarçın
- Ceviz, fıstık veya badem içi (isteğe bağlı)