ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DÜNYA MUTFAKLARI YUNAN YEMEKLERİ YUNAN SALATASI

YUNAN SALATASI

4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yunan salatası tarifi için malzemeler
  • 4 domates
  • 2 salatalık
  • 1 çay bardağı zeytin
  • 100 gr beyaz peynir
  • 1 kırmızı soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Yunan salatası hazırlanışı

Kalay hazırlanabilen Yunan usulu salta. Domates ve salatalıkları yıkayıp kabuğuyla iri küp şeklinde doğrayın. Zeytini bıçakla kesip içinden çekirdeklerini çıkartın. Soğanın kabuğunu soyup halka şeklinde doğrayın. Hepsini bir kaseye alıp harmanlayın. Peyniri küp şeklinde doğrayıp ekleyin.

Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu bir kapta karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Taze çekilmiş karabiber serpiştirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!