ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ SAĞLIKLI KIŞ ÇORBALARI: ŞİFA DOLU 10 FARKLI ÇORBA TARİFİ

SAĞLIKLI KIŞ ÇORBALARI: ŞİFA DOLU 10 FARKLI ÇORBA TARİFİ

Kış aylarında içinizi ısıtacak, hem lezzetli, hem de sağlıklı nefis kış çorbalarını sizler için derledik. İşte, şifa niyetine içebileceğiniz 10 nefis kış çorbası tarifi:
Sağlıklı Kış Çorbaları: Şifa Dolu 10 Farklı Çorba Tarifi

Soğuk havaların ve kış aylarının gelmeye başlamasıyla birlikte, çorbalar da tekrardan gün yüzüne çıkmaya başladı. Kışın içimizi ısıtan, bizi hastalıklardan koruyan, bağışıklığımızı güçlendiren nefis çorba tariflerine, mümkün olduğunca sofralarımızda yer vermeye çalışıyoruz. Özellikle grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı tüketilen kış çorbalarını, sizler için yazımızda derledik. Kısa sürede hazırlayıp afiyetle içebileceğiniz bu çorbaları, defterinize kaydedebilir ve ihtiyaç duyduğunuzda tekrar göz atabilirsiniz. Şimdiden, şifa olsun diyelim..

10 Farklı Kış Çorbası Tarifi


Malzemeler;

  • 1 adet küçük patates
  • 4 adet orta boy havuç 
  • 1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet defne yaprağı
  • 3 diş sarımsak 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Su ya da tavuk suyu  


Yapılışı: Patates ve havuç aynı boyutlarda doğranır. Tencereye yağ alınır ve içerisine patates, havuç, sarımsak, zencefil ve adaçayı alınarak kavrulur. Kapak kapatılarak kendi içlerinde yumuşamaları ve lezzetlerin birbirlerine geçmesi beklenir. Kapak açılır yumuşamaya başladıklarında kalan malzeme eklenerek pişmeye bırakılır.  Piştiğinde içerisinden defne yaprağı çıkartılarak blenderdan geçirilir. Afiyet olsun.  


Malzemeler;

  • 1 adet kereviz
  • 1 adet havuç 
  • 2 yemek kaşığı kırmızı mercimek 
  • 1 adet soğan 
  • 2 diş sarımsak 
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Tuz 


Yapılışı: Sebzeler aşağı yukarı aynı boyutlarda küp küp doğranır. Tencereye yağ alınır ve ısınınca içerisine soğan ve sarımsak eklenerek kavrulur. Ardından sebzeler ilave edilir. Hepsi bir arada yaklaşık 5 dakika kavrulur. Mercimekler eklenerek karıştırılır ve baharatlar ile birlikte su ilave edilerek pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.  


Malzemeler;

  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak 
  • 100 ml krema 
  • 800 gr balkabağı
  • Karabiber
  • Tuz 
  • Tavuk ya da et suyu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 


Yapılışı: Bal kabakları küp küp doğranır. Tencereye zeytinyağı alınır ve sarımsak ve zeytinyağı tencerede kavurulur. Bal kabakları eklenerek karıştırılır. Su ve baharatlar ilave edilerek pişmeye bırakılır. Balkabakları piştiği zaman altı kapat��larak blenderdan geçirilir. Krema yavaş yavaş eklenerek karıştırılır. Servis edilir. Afiyet olsun.  


Malzemeler;

  • 1 adet küçük kereviz
  • 1 adet patates
  • 1 dal pırasa
  • 4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Tuz 
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı  


Yapılışı: Tencerede zeytinyağı ısıtılır, içerisine sarımsak eklenerek 2 dakika kavrulur. Sebzeler eşit boyutlarda doğranır, tencereye ilave edilerek yaklaşık 6-7 dakika kavrulur. Kavrulan sebzelere baharat ve su eklenerek pişmeye bırakılır. Sebzelerin tamamı yumuşadığında blenderdan geçirilir. Ayrı bir kapta, yoğurt, yumurta sarısı ve un karıştırılarak çorbanın içerisine eklenir. Kaynatmadan 5 dakika pişirilir. Servis edilir. Afiyet olsun.


Malzemeler;

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1,5 yemek kaşığı un 
  • 1 adet yumurta sarısı 
  • 1 litre tavuk suyu 
  • 3 yemek kaşığı göce 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 tatlı kaşığı nane 
  • 1 tatlı kaşığı pul biber 


Yapılışı: Göce ve su tencereye alınarak pişirilir. Ayrı bir kapta un, yumurta ve yoğurt çırpılır. Göceler piştiğinde haşlanma suyundan tek tek 1’er kaşık alarak yoğurtlu karışım ile yavaş yavaş karıştırılır. Bütün karışım ocağa alınarak 5 dakika pişirilir. Tereyağı bir tavada eritilir, içerisine baharatlar eklenerek çorba üzerine koyulur. Servis edilir. Afiyet olsun.


Malzemeler;

  • 1 adet brokoli
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan 
  • Su 
  • 3 yemek kaşığı tereyağı 
  • 2 yemek kaşığı un
  • 250 ml süt 
  • Tuz
  • Karabiber 
  • 2 diş sarımsak


Yapılışı: Zeytinyağı tencereye alınır ve küp doğranan soğan kavrulur. Soğan renk almaya başlayınca brokoliler eklenerek karıştırılır. Su ve baharatlar ilave ederek pişmeye bırakılır. Bir tavada tereyağı eritilir. İçerisine un eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. Süt ve ezilmiş sarımsak eklenerek karıştırılır. 10 dakika pişirilir. Çorba piştiğinde blenderdan geçirilir ve içerisine hazırlanan sütlü sos eklenir, karıştırılır. Tabaklara alınarak servis edilir. Afiyet olsun.  


Malzemeler;

  • 4 adet pırasa, beyaz kısımları
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet patates 
  • 1 adet havuç 
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 2 yemek kaşığı yoğurt 


Yapılışı: Zeytinyağı tencereye alır. Halka halka doğranan pırasa kavrulur. Ezilmiş sarımsak ilave edilir. Patates ve havuç küp küp doğranır. Sebzeler pırasanın yanına eklenerek kavrulur. Su ve baharatlar eklenerek pişmeye bırakılır. Bir kapta çorbanın terbiyesi hazırlanır. Un, yumurta sarısı ve yoğurt çırpılır. Pişen çorba blenderdan geçirilerek içerisine yavaş yavaş terbiye eklenir. Servis edilir. Afiyet olsun.  


Malzemeler;

  • 3 adet kabak 
  • 1 adet soğan 
  • 3 diş sarımsak
  • Tavuk suyu 
  • 50 ml süt
  • 1 adet patates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı  


Yapılışı: Zeytinyağını tencereye alınır ve içerisinde soğanlar kavrulur. Kavrulan soğana sarımsaklar eklenerek kavurma işlemine devam edilir. Patates ve kabaklar küp küp doğranarak tencereye ilave edilir, karıştırılır. Tavuk suyu ve baharatlar eklenir, pişirilir. Pişen çorba blenderdan geçirilir, süt eklenir. Afiyet olsun.