ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER ÇORBANIN KESİLMEMESİ İÇİN NE YAPMALIYIZ?

ÇORBANIN KESİLMEMESİ İÇİN NE YAPMALIYIZ?

Çorbanın kesilmemesi için ne yapmalı? Çorbanın terbiyesi neden kesilir? Çorba kesilirse ne yapmalıyız? İşte, çorbanın kesilmemesi için dikkat edilmesi gereken noktalar:
Çorbanın Kesilmemesi İçin Ne Yapmalıyız?

Soğuk havalarda içinizi ısıtan, sıcak havalarda ferahlamanızı sağlayan çorbalar, başlangıç menülerinin en sevilen yemekleridir. Hem lezzeti, hem de hafifliği ile çok sevilen yoğurtlu çorbalar, diğer çorbalara göre daha fazla tüketilir. Ancak çok sevilen yoğurtlu çorbalara terbiyesini yedirirken bazen sorun yaşayabiliyoruz. Lezzetli bir çorba yapmak için girdiğimiz mutfaktan, hüsran dolu sonuçlarla çıkabiliyoruz. İşte, tam da bu yüzden çorbanın kesilmesinin nedenlerini ve çorba kesilmesini önlemek için yapmanız gerekenleri tek tek anlatacağız. İşte, çorbanın kesilmemesi içi yapılması gerekenler:


Çorba Terbiyesi Neden Kesilir?

  • Çorba kesilmesinin en yaygın nedenlerinden biri, kullanılan malzemelerin taze olmamasıdır. Ekşi yoğurt, bozulmuş un veya bayat yumurta, büyük bir emekle hazırladığınız çorbanın kısa süre içinde kesilmesine neden olabiliyor.
  • Çorbanın kesilmesinin ikinci nedeni ise çorbanın çok sıcak, terbiyenin ise soğuk olmasıdır. Eğer malzemeler birbirine karıştırılmadan ve ılıtılmadan çorbaya eklenirse, kısa süre içerisinde çorba kesilir.
  • Terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş yerine direkt eklemek de kesilmesine sebep olur. Terbiyenin tamamını çorbaya ilave ederseniz, tüm malzemeler ziyan olabilir.




Çorbanın Kesilmemesi İçin Ne Yapmalı?

  • Genellikle çorbalara eklenen terbiyeler, un, yoğurt, limon ve yumurta ile hazırlanır. Öncelikle çorbanın kesilmesini önlemek için taze malzemeler kullanmaya özen gösterin. Terbiyeye ekleyeceğiniz yoğurdun tadına mutlaka bakın. Çok ekşimişse, farklı bir yoğurt kullanın.
  • Terbiye malzemelerini kaseye koyduktan sonra güzelce karıştırın. Özellikle unu elekten geçirerek ekleyin. Bu sayede topaklanma oluşmasını da önleyebilirsiniz. Malzemeleri kaşık, çırpma teli veya mikser yardımıyla çırpın.
  • Terbiye pürüzsüz bir kıvam aldığında oda sıcaklığında bekletin. Çorbanın suyundan bir kepçe alın ve terbiyeye ekleyerek karıştırın. Bu sayede terbiyeniz ılıyacaktır ve ani ısı değişiklikleri olmayacaktır.
  • Hazırladığınız terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş ekleyin ve bu esnada çorbayı sürekli karıştırın. Terbiyenin tamamını döktükten sonra karıştırmaya devam edin.
  • Terbiyeyi çorbaya eklerken içerisine tuz atmayın. Çorba kıvam almaya başladığında tuzunu ekleyebilirsiniz.
  • Hazırladığınız çorbayı ocaktan aldıktan sonra üzerinde sos gezdirebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!