ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER MALZEME REHBERİ SULU ÇORBA NASIL KOYULAŞTIRILIR?

SULU ÇORBA NASIL KOYULAŞTIRILIR?

Çorbanız sulu mu oldu? Bazen çorba yaparken su miktarını ayarlayamadığımız oluyor. Çorbayı istediğiniz kıvama getirmek için yapabileceğiniz birkaç yöntem var. İşte, sulu çorbayı koyulaştırma yöntemleri:
Sulu Çorba Nasıl Kıvamlandırılır?

Çorba, özellikle kış aylarında sofralarımızdan eksik olmayan bir yiyecek. Yörelere göre binlerce türü olan çorba sadece yemek öncesi değil, bazen ana yemek, bazense kahvaltılık olarak tüketilir. İçerisine koyulan malzemeler ile içeriği ve besin değeri sonsuz şekilde zenginleştirilebilir. Çorba yaparken farkında olmadan bazen suyunu fazla koyabiliyoruz. Peki bu çorbaları istediğimiz kıvama getirmek için neler yapabiliriz? Aslında sadece birkaç yöntem ile çorbayı yemek istediğiniz kıvama getirebilirsiniz.

Çorba Sulu Oldu, Ne Yapmalıyım?

  • Çorbanızın türüne göre çorbanızın içine uygun olacak bakliyatı ekleyebilirsiniz. Bakliyatlar pişerken oldukça su çektikleri için çorbanıza kıvam verecektir. 
  • Meyane yaparak çorbanıza kıvam verebilirsiniz. Un, yumurta ve yoğurt ile hazırladığınız malzeme çorbanıza kıvam ve lezzet verecektir. Eğer meyane ile çorbanıza kıvam veriyorsanız, meyaneyi ekledikten sonra kaynatmamaya dikkat edin. İçerisinde yoğurt olduğu için kaynadığı zaman kesilebilir. 
  • Çorbaya kıvam vermek için tereyağı ve unu tavada kavurun. Kavurduğunuz un ve tereyağı karışımını çorbaya ekleyerek karıştırın, kıvam alana kadar pişirin. 
  • Çorbanın altını açarak yüksek ateşte fazla suyu buharlaştırarak uçurabilirsiniz. 
  • Çorbanın içerisine patates atarak pişirebilir sonrasında blenderdan çekebilirsiniz. Bu yöntemi kullanıyorsanız eğer patates fazla tuzu çekeceği için tuz ve baharat oranlarını tekrar kontrol etmelisiniz. 
  • Bir diğer yöntem ise birkaç kaşık nişastayı soğuk suda çırparak çorbanın içerisine ekleyin. Kıvam alana kadar pişirin. 
  • Son yöntem ise taze olmayan ekmekleri çorbanın içerisine atarak blenderdan geçebilirsiniz. 


Şunlara da göz atabilirsiniz;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!