Frambuazlı İrmik Tatlısı

Frambuazlı İrmik Tatlısı
22 Şubat 2023

Okuyucumuz @cansuecmel16'den hem göze, hem de damak zevkinize hitap edecek bir tarifle karşınızdayız. Ana malzemeleri irmik, frambuaz ve bal olan tatlının içerisine şeker kullanılmamaktadır. Bunun yerine bal ve meyvelerin doğal tadından yararlanılır. Aynı zamanda farklı kuru yemişlerle zenginleştirilebilir. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, frambuazlı irmik tatlısı tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak Osmanlı'dan miras kalan nefis irmik tatlısı ve sütlü irmik tatlısını da notlarınız arasına ekleyin.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Frambuazlı İrmik Tatlısı için

Malzemeler

Alt Taban için:

  • 1 su bardağı kabuksuz yer fıstığı (alternatif: kaju, fındık, ceviz)
  • 20 adet gün kurusu kayısı (alternatif: 20 adet hurma) 
  • 3 yemek kaşığı su

Orta kat için:

  • 2 su bardağı dilediğiniz çeşit süt
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 2  yemek kaşığı bal 

Üst kat için:

  • 2 su bardağı donmuş frambuaz (alternatif böğürtlen, erik, vişne, çilek, şeftali)
  • 1 yemek kaşığı bal 
Frambuazlı İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Alt taban için gerekli malzemeleri rondoda çekip yapışmayan kıvamda bir hamur elde edin.
  2. Elde ettiğiniz hamuru yuvarlak bir kalıba bastırarak yayın ve dondurucuda dinlenmeye bırakın.
  3. Orta kat için bal hariç diğer malzemeleri hepsini pişirme kabına koyup karıştırarak pişirin.
  4. Kıvamı iyice koyulaştığında ocaktan alıp bal ilave edin.
  5. Elde ettiğimiz koyu kıvamlı karışımı dondurucudaki alt taban hamurumuzun üzerine dökün ve tekrar dondurucuda dinlendirin.
  6. Frambuazları marmelat haline gelene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bal ekleyin.
  7. Hazırladığımız marmelatı dondurucuda dinlendirdiğiniz kısmın üstüne dökün ve 2-3 saat daha dondurucuda dinlendirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo