ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ FRAMBUAZLI İRMİK TATLISI

Frambuazlı İrmik Tatlısı

Frambuazlı irmik tatlısı

Okuyucumuz @cansuecmel16'den hem göze, hem de damak zevkinize hitap edecek bir tarifle karşınızdayız. Ana malzemeleri irmik, frambuaz ve bal olan tatlının içerisine şeker kullanılmamaktadır. Bunun yerine bal ve meyvelerin doğal tadından yararlanılır. Aynı zamanda farklı kuru yemişlerle zenginleştirilebilir. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, frambuazlı irmik tatlısı tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak Osmanlı'dan miras kalan irmik helvası ve sütlü irmik tatlısını da notlarınız arasına ekleyin.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Frambuazlı İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Alt Taban için:

  • 1 su bardağı kabuksuz yer fıstığı (alternatif: kaju, fındık, ceviz)
  • 20 adet gün kurusu kayısı (alternatif: 20 adet hurma) 
  • 3 yemek kaşığı su

Orta kat için:

  • 2 su bardağı dilediğiniz çeşit süt
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 2  yemek kaşığı bal 

Üst kat için:

  • 2 su bardağı donmuş frambuaz (alternatif böğürtlen, erik, vişne, çilek, şeftali)
  • 1 yemek kaşığı bal 

Frambuazlı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Alt taban için gerekli malzemeleri rondoda çekip yapışmayan kıvamda bir hamur elde edin.
  • Elde ettiğiniz hamuru yuvarlak bir kalıba bastırarak yayın ve dondurucuda dinlenmeye bırakın.
  • Orta kat için bal hariç diğer malzemeleri hepsini pişirme kabına koyup karıştırarak pişirin.
  • Kıvamı iyice koyulaştığında ocaktan alıp bal ilave edin.
  • Elde ettiğimiz koyu kıvamlı karışımı dondurucudaki alt taban hamurumuzun üzerine dökün ve tekrar dondurucuda dinlendirin.
  • Frambuazları marmelat haline gelene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bal ekleyin.
  • Hazırladığımız marmelatı dondurucuda dinlendirdiğiniz kısmın üstüne dökün ve 2-3 saat daha dondurucuda dinlendirin. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!