ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR BİSKÜVİLİ İRMİK TATLISI

Bisküvili irmik tatlısı

Bisküvili irmik tatlısı

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bisküvili irmik tatlısı tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 lt süt
  • 1 paket pötibör bisküvi
  • 1 vanilya

Bisküvili irmik tatlısı Nasıl Yapılır

Adım Adım Bisküvili İrmik Tatlısı Yapımı:

Yapımında irmik, bisküvi ve süt kullanılan bu tatlıya, Anadolu ve Balkan mutfaklarında sıkça yer verilir. Ana malzemesi olan irmik, potasyum bakımından oldukça zengindir. Vücuda enerji vermesinin yanı sıra kalp ve böbrek sağlığını da korur. Lifli bir gıda olduğu için, uzun süre tokluk hissi verir ve hafif bir şekilde sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, bisküvili irmik tatlısı tarifine başlayabiliriz.

  • İlk olarak bir tencerenin içine süt ve şeker koyarak kısık ateşin üstüne alın.
  • Süt ve şekeri sürekli karıştırın ve azar azar irmik ekleyin. Karıştırma işlemine süt kaynayana kadar devam edin.
  • Kaynayan karışımı ocaktan aldıktan sonra, içerisine vanilyayı ilave edin ve karıştırın. Orta boy bir cam kabı hafifçe sudan geçirip suyu süzdürün.
  • Kabın en altına bisküvileri tek sıra halinde dizin. Bisküvilerin üzerine muhallebinin bir kısmını dökün. Ardından ikinci kat bisküviyi dizin.
  • Bir kat muhallebi, bir kat bisküvi olarak sırayla dizin. Tatlı tamamlandığında oda sıcaklığında soğutun, ardından buzdolabında en az 3-4 saat bekletip dilimleyin ve üzerini hindistan cevizi ile süsleyin.
  • Bisküvili irmik tatlısını, tatlıların yanına çok yakışan ev yapımı kakaolu dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Bisküvili İrmik Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız cam kalıbın içini streçle kaplayarak tatlının daha kolay çıkmasını sağlayabilirsiniz.
  • Streç film kullanmak istemiyorsanız, kalıbın tabanını mutlaka sudan geçirin. Bu sayede irmiklerin yapışmasını önleyebilirsiniz.
  • Tatlının daha lezzetli olması ve kıvamının tutması için mutlaka buzdolabında dinlendirin.
  • Hazırladığınız irmik harcını sıcakken kalıba dökün. Bu sayede daha kolay şekil alacak ve bisküvilerin erimesi kolaylaşacaktır.
  • Tatlının üst kısımlarını çikolatalı ve meyveli soslar ile süsleyebilirsiniz. 

1 Porsiyon Bisküvili İrmik Tatlısı Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan bir porsiyon bisküvili irmik, yaklaşık 290 kaloridir. Kilo ve şeker kontrolünü dengede tutmak isteyenler, daha küçük porsiyonları tercih edebilir. 

    Çay sohbetlerinin vazgeçilmezi olan tatlı tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, özel günlerde sunabileceğiniz mozaik pasta tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.