Portakallı İrmik Pastası

Portakallı İrmik Pastası
20 Aralık 2021

Portakal aroması ile daha da lezzetli hale gelen nefis irmik pastası tarifi ile karşınızdayız. İrmik helvası ve sütlü irmik tatlısını çok yakından tanıyoruz. Bu kez irmik ve portakalı birleştirerek özel günleri daha renkli hale getirecek nefis bir pasta yaptık. İrmik pastasını, dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, portakallı irmik pastası tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak sütlü irmik pastası ve yaz meyveli irmik pastası tarifini de deneyin.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Portakallı İrmik Pastası için

Malzemeler

  • 5 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı irmik 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 paket vanilya 
  • 100 g tereyağı 
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi 
  • 3 adet yumurta 

Üzeri için

  • 200 g küp doğranmış portakal dilimleri
  • 1 yemek kaşığı dolusu toz şeker
Portakallı İrmik Pastası

Nasıl Yapılır

  1. Bir tavada, doğranmış portakalları toz şekerle birlikte fazla yumuşatmadan pişirin ve soğuması için kenara alın.
  2. Sütü ve irmiği bir tencereye alarak karıştırın. Portakal kabuğunu ekleyin ve orta ateşte kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. 
  3. Derin bir kaseye aktararak tereyağını ve toz şekeri ilave ettikten sonra eriyene kadar bir spatula ile karıştırın.
  4. Serin bir ortamda soğumaya bırakın ve kabuk tutmaması için soğuyana kadar ara sıra karıştırın.
  5. İyice soğuduktan sonra vanilya ve yumurtaları ekleyip mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Karışımı yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kek kalıbına aktarın. 
  6. Üzerine pişirdiğiniz portakal dilimlerini yayın ve önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra iyice soğutun ve dilimleyerek servis edin.

Bir gün önceden yapıp ertesi gün servis ederseniz daha lezzetli olacaktır.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo