ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ FINDIKLI VE ÇİLEKLİ İRMİK PASTASI

Fındıklı ve çilekli irmik pastası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fındıklı ve çilekli irmik pastası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 50 g tereyağı
  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 30 g tereyağı

Üzeri için

  • 500 g çilek
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • 2 su bardağı iri kırılmış fındık

Fındıklı ve çilekli irmik pastası Nasıl Yapılır

Bisküvileri rondoda ince çekin. Tereyağını eritip bisküvilere ekleyerek iyice karıştırın. 20 cm’lik kelepçeli bir kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve kenarlarını yağlayın. Hazırladığınız bisküvi harcını kalıbın tabanına iyice bastırın ve buzluğa koyup dondurun. Bir tencereye süt, irmik ve şekeri ilave edip karıştırın ve ocağa alın. Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. En son tereyağı ve vanilyayı ekleyip, tereyağı tamamen eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın. İrmikli muhallebiyi bisküvi tabanının üzerine dökün. Oda ısısında ılındıktan sonra iyice donması için buzdolabına kaldırın. Üzeri için, krem şantiyi süt ile iyice çırpın. Soğuyan pastanın etrafını krem şanti ile kaplayın. Fındıkları bir tavada rengi dönene kadar kavurun. Pastanın tamamını kavrulmuş fındıkla kaplayın ve üzerine bol taze çilek yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.