Fındıklı Ve Çilekli İrmik Pastası

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Fındıklı Ve Çilekli İrmik Pastası Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 50 g tereyağı
- 1 litre süt
- 9 yemek kaşığı irmik
- 9 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 30 g tereyağı
Üzeri için
- 500 g çilek
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
- 2 su bardağı iri kırılmış fındık
Fındıklı Ve Çilekli İrmik Pastası Nasıl Yapılır?
Bisküvileri rondoda ince çekin. Tereyağını
eritip bisküvilere ekleyerek iyice karıştırın.
20 cm’lik kelepçeli bir kalıbın tabanına yağlı
kağıt serin ve kenarlarını yağlayın. Hazırladığınız
bisküvi harcını kalıbın tabanına iyice
bastırın ve buzluğa koyup dondurun. Bir
tencereye süt, irmik ve şekeri ilave edip karıştırın
ve ocağa alın. Koyu muhallebi kıvamına
gelene kadar orta ateşte karıştırarak
pişirin. En son tereyağı ve vanilyayı ekleyip,
tereyağı tamamen eriyene kadar karıştırın
ve ocaktan alın. İrmikli muhallebiyi bisküvi
tabanının üzerine dökün. Oda ısısında ılındıktan
sonra iyice donması için buzdolabına
kaldırın. Üzeri için, krem şantiyi süt ile iyice
çırpın. Soğuyan pastanın etrafını krem şanti
ile kaplayın. Fındıkları bir tavada rengi dönene
kadar kavurun. Pastanın tamamını kavrulmuş
fındıkla kaplayın ve üzerine bol taze
çilek yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?