İrmikli Ve Armutlu Pratik Tatlı

İrmikli Ve Armutlu Pratik Tatlı
16 Ağustos 2022

İrmikli ve armutlu pratik tatlı tarifi nasıl yapılır görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
İrmikli Ve Armutlu Pratik Tatlı için

Malzemeler

  • 200 g irmik
  • 200 g un
  • 200 g pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi

İçi için:

  • 3 orta boy armut (Tercihen sert olandan)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • 80 g tereyağı
İrmikli Ve Armutlu Pratik Tatlı

Nasıl Yapılır

  1. İrmiği, elenmiş unu, pudra şekerini ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın. Karışımı üç ayrı kaba paylaştırın.
  2. Armutları kabuğuyla birlikte rendeleyin. Tarçın ekleyip harmanlayın. Yağlanmış yuvarlak kelepçeli kalıba (22 cm çapında) önce unlu karışımın üçte birini yayın.
  3. Üzerine tarçınlı armutlu karışımın yarısını yayın. Üzerine bir kat daha unlu karışım ve armutlu karışımdan aynı şekilde yayın. En son unlu karışımı yayın.
  4. Üzerine küçük parçalar halinde doğradığınız tereyağı serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından alın ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo