İrmikli Ve Armutlu Pratik Tatlı

İrmikli ve armutlu pratik tatlı tarifi nasıl yapılır görelim.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
45 dakika

İrmikli Ve Armutlu Pratik Tatlı Tarifi İçin malzemeler
- 200 g irmik
- 200 g un
- 200 g pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
İçi için:
- 3 orta boy armut (Tercihen sert olandan)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
- 80 g tereyağı
İrmikli Ve Armutlu Pratik Tatlı Nasıl Yapılır?
- İrmiği, elenmiş unu, pudra şekerini ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın. Karışımı üç ayrı kaba paylaştırın.
- Armutları kabuğuyla birlikte rendeleyin. Tarçın ekleyip harmanlayın. Yağlanmış yuvarlak kelepçeli kalıba (22 cm çapında) önce unlu karışımın üçte birini yayın.
- Üzerine tarçınlı armutlu karışımın yarısını yayın. Üzerine bir kat daha unlu karışım ve armutlu karışımdan aynı şekilde yayın. En son unlu karışımı yayın.
- Üzerine küçük parçalar halinde doğradığınız tereyağı serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından alın ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR