İrmikli ve armutlu pratik tatlı tarifi nasıl yapılır görelim.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
İrmiği, elenmiş unu, pudra şekerini ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın. Karışımı üç ayrı kaba paylaştırın.
Armutları kabuğuyla birlikte rendeleyin. Tarçın ekleyip harmanlayın. Yağlanmış yuvarlak kelepçeli kalıba (22 cm çapında) önce unlu karışımın üçte birini yayın.
Üzerine tarçınlı armutlu karışımın yarısını yayın. Üzerine bir kat daha unlu karışım ve armutlu karışımdan aynı şekilde yayın. En son unlu karışımı yayın.
Üzerine küçük parçalar halinde doğradığınız tereyağı serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından alın ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.