ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ İRMİK TATLISI

Şerbetli İrmik Tatlısı

Ana malzemeleri un, irmik ve şerbet olan bu tatlı, Hindistan ve Yunan mutfaklarında da rağbet görmektedir. Sağlık bakımından oldukça önemli bir yere sahip olan irmik, vücuda ihtiyaç duyduğu enerjiyi verir. Kalsiyum ve potasyum değeri yüksek olduğu için, tatlı tariflerinde sık sık tercih edilir. Şerbetli irmik tatlısı, yoğun miktarda şeker içerdiğinden ölçülü bir şekilde tüketilmelidir. Hazırsanız, püf noktaları ve servis önerileriyle şerbetli irmik tatlısı tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un + 2 yemek
  • kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu

Üzeri için

  • Toz Antep fıstığı
  • Şeftali

Şerbetli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Önce şerbeti için su ve toz şekeri bir sos tenceresine alın.
  • Şeker tamamen eriyinceye kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın.
  • İrmik hamuru için yoğurt, zeytinyağı, un,vanilya, kabartma tozu, tuz, irmik ve yumurtayı boş bir kasenin içerisine ekleyin.
  • Pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yağlı kağıt serili muffin kalıplarına yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında irmik hamuru kızarıncaya kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tatlı şerbeti tamamen çektikten sonra üzerini Antep fıstığı ve şeftali dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
  • Şerbetli irmik tatlısını, hafif aromalı karpuzlu frozen ile birlikte servis edebilirsiniz.

Şerbetli İrmik Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tatlının lezzetli olması için hamurun kıvamını doğru bir şekilde ayarlayın. İrmik hamuru çok yumuşak olursa bir miktar un ilave ederek koyulaştırabilirsiniz.
  • İrmiklerin tepsiye yapışmaması için, tepsi tabanını birkaç damla su ile ıslatın.
  • Vaktiniz varsa tatlıyı fırından çıkarttıktan sonra 2 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Şerbetin çok tatlı olduğunu düşünüyorsanız, bir süre daha kaynatın ve üzerine su ilave edin.

1 Porsiyon Şerbetli İrmik Tatlısı Kaç Kaloridir?

  • Şeker ile hazırlanan şerbetli tatlıların kalori değeri de oldukça yüksektir. 150 gramı 410 kalori olan şerbetli irmik tatlısı, küçük porsiyonlarla tüketilebilir.
  • Şerbetli irmik tatlısının diyet versiyonu olarak sunulan ve bir porsiyonu 180 kalori değerinde olan sütlü irmik tatlısını veya sade irmik helvasını da deneyebilirsiniz.

    Yemeklerden sonra sunulan şerbetli tatlılar sizin de damak zevkinize uyuyor ve yeni tarifler arıyorsanız, pratik yapımı ile incir tatlısı tarifine göz atın. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!