Dolgulu İrmik Tatlısı

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Dolgulu İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı un
- 200 gr tereyağı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 portakalın suyu
Dolgusu için
- 200 gr ufalanmış kakaolu kek
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi
- Yarım çay bardağı kavrulmuş susam
- Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 1 çay bardağı süt
Şerbeti için
- 3.5 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Dolgulu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?
Şerbet için şeker ile suyu kaynatın. Kaynamaya başladıktan 7-8 dakika sonra limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Ayrı bir yerde dolgu için gerekli malzemeleri karıştırın. Dolgudan uzun rulo şeklinde çubuklar hazırlayın. İrmik hamurundan portakal büyüklüğünde bezeler koparıp dar dikdörtgen şekilde açın. Ortasına rulo haline getirdiğiniz dolguyu yerleştirip arasında kalacak şekilde yuvarlayın. 2 parmak kalınlığında verev şekilde dilimleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine şerbeti dökün. Bir saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Dergide bu ay neler var?