Dondurmalı İrmik Helvası
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin malzemeler
- 1 paket irmik
- 200 gr tereyağı
- 4 su bardağı süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 80 gr dolmalık fıstık
- 1 paket vanilya
- 200 gr kaymaklı dondurma
Dondurmalı İrmik Helvası Nasıl Yapılır?
- Tereyağını tencereye alın. Fıstıkları ilave edip 1-2 dakika kavurun. Ardından irmiği ekleyip kısık ateşte rengi hafif koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak kavurun.
- Diğer yanda başka bir tencereye sütü ve toz şekeri alıp ısıtın.
- Kavurduğunuz irmiğe sıcak şekerli sütü yavaş yavaş döküp hızlıca karıştırın.
- Üzerine vanilyayı da ekleyip irmik sütü tamamen çekinceye kadar karıştırmaya devam edin.
- Ocağı kapattıktan sonra tencerenin üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatın.
- 10-15 dakika dinlendirdikten sonra helvanız hazır. Helva biraz soğuduktan sonra komposto kasesinin yarısına irmik helvasını aktarın.
- Üzerine kaşığın tersiyle bastırın. Üzerine dondurma ekleyin. Tekrar üzerine helva ilave edip yine kaşıkla bastırın.
- Dondurmalı irmik helvası servise hazır. Tatlıyı servis tabağına ters çevirip servis yapın.
Alternatif olarak klasik irmik helvası tarifini deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR