ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ KEŞ PEYNİRLİ VE CEVİZLİ ERİŞTE

Keş Peynirli Ve Cevizli Erişte

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Keş Peynirli Ve Cevizli Erişte Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket hazır erişte makarna
  • 200 gr keş peyniri
  • 2 kahve fincanı (100 ml) riviera zeytinyağı
  • 100 gr ceviz içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Birkaç yaprak maydanoz
  • Su

Keş Peynirli Ve Cevizli Erişte Nasıl Yapılır?

Tencereye bol su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip kaynatın. Kaynayan suya erişteleri ilave edin. Diriliğini kontrol ederek hafif diri kıvamda pişirip süzün. 1 kahve fincanı yağı yapışmaz bir tencereye alın ve ısıtın. İçine haşladığınız erişteleri ilave edip çevirin. Peyniri 1 cm kalınlığında dilimlere ayırın. Kalan 1 fincan zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Peynir dilimlerini kızartın. Cevizi robottan geçirin. Erişteyi servis tabağına alın. Üzerine kızarmış peynir ekleyip karabiber ve ceviz serpiştirin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Beyaz peynir ile hazırlanan peynirli ve cevizli erişte tarifine buradan göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!