Keşli Ve Cevizli Erişte

Keşli Ve Cevizli Erişte
20 Ekim 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Keşli Ve Cevizli Erişte için

Malzemeler

  • 1 paket hazır erişte makarna
  • 200 gr keş peyniri
  • 2 kahve fincanı (100 ml) riviera zeytinyağı
  • 100 gr ceviz içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Birkaç yaprak maydanoz
  • Su
Keşli Ve Cevizli Erişte

Nasıl Yapılır

  1. Tencereye bol su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip kaynatın. Kaynayan suya erişteleri ilave edin.
  2. Diriliğini kontrol ederek hafif diri kıvamda pişirip süzün. 1 kahve fincanı yağı yapışmaz bir tencereye alın ve ısıtın.
  3. İçine haşladığınız erişteleri ilave edip çevirin. Peyniri 1 cm kalınlığında dilimlere ayırın.
  4. Kalan 1 fincan zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Peynir dilimlerini kızartın. Cevizi robottan geçirin.
  5. Erişteyi servis tabağına alın. Üzerine kızarmış peynir ekleyip karabiber ve ceviz serpiştirin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Beyaz peynir ile hazırlanan peynirli ve cevizli erişte tarifine buradan göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo