Patatesli Köy Ekmeği

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Patatesli Köy Ekmeği Tarifi İçin malzemeler
- 3 + ¼ su bardağı buğday unu
- 1 orta boy yemeklik patates
- 1.5 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı su ve patates haşlama suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Patatesli Köy Ekmeği Nasıl Yapılır?
- Patatesin kabuğunu soyup küp doğrayın ve kalın tabanlı bir tencereye alın.
- Su ilave edip orta ateşte patates iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın.
- Ilınınca patatesi çatalla iyice ezip püre haline getirin. Tencerede kalan sudan yarım su bardağı ayırıp hamura ilave etmek üzere saklayın.
- Un, tuz ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Patates püresi, ayırdığınız patates suyu, yumurta, zeytinyağı ve suyu karışıma ilave edip 10 dakika yoğurun.
- Yumuşak ve biraz ele yapışan kıvamda bir hamur elde edin. Hamurun üstünü nemli bezle kapatıp 2 saat dinlendirin.
- Hamuru 10-12 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde elinizle yuvarlayın.
- Hamurları yağlanmış fırın kabına yan yana yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.

Dergide bu ay neler var?