Patatesli Köy Ekmeği

Patatesli Köy Ekmeği
15 Aralık 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Patatesli Köy Ekmeği için

Malzemeler

  • 3 + ¼ su bardağı buğday unu
  • 1 orta boy yemeklik patates
  • 1.5 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı su ve patates haşlama suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Patatesli Köy Ekmeği

Nasıl Yapılır

  1. Patatesin kabuğunu soyup küp doğrayın ve kalın tabanlı bir tencereye alın.
  2. Su ilave edip orta ateşte patates iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın.
  3. Ilınınca patatesi çatalla iyice ezip püre haline getirin. Tencerede kalan sudan yarım su bardağı ayırıp hamura ilave etmek üzere saklayın.
  4. Un, tuz ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Patates püresi, ayırdığınız patates suyu, yumurta, zeytinyağı ve suyu karışıma ilave edip 10 dakika yoğurun.
  5. Yumuşak ve biraz ele yapışan kıvamda bir hamur elde edin. Hamurun üstünü nemli bezle kapatıp 2 saat dinlendirin.
  6. Hamuru 10-12 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde elinizle yuvarlayın.
  7. Hamurları yağlanmış fırın kabına yan yana yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo