ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ PATATESLİ KÖY EKMEĞİ

Patatesli Köy Ekmeği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patatesli Köy Ekmeği Tarifi İçin malzemeler

  • 3 + ¼ su bardağı buğday unu
  • 1 orta boy yemeklik patates
  • 1.5 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı su ve patates haşlama suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Patatesli Köy Ekmeği Nasıl Yapılır?

  • Patatesin kabuğunu soyup küp doğrayın ve kalın tabanlı bir tencereye alın.
  • Su ilave edip orta ateşte patates iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın.
  • Ilınınca patatesi çatalla iyice ezip püre haline getirin. Tencerede kalan sudan yarım su bardağı ayırıp hamura ilave etmek üzere saklayın.
  • Un, tuz ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Patates püresi, ayırdığınız patates suyu, yumurta, zeytinyağı ve suyu karışıma ilave edip 10 dakika yoğurun.
  • Yumuşak ve biraz ele yapışan kıvamda bir hamur elde edin. Hamurun üstünü nemli bezle kapatıp 2 saat dinlendirin.
  • Hamuru 10-12 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde elinizle yuvarlayın.
  • Hamurları yağlanmış fırın kabına yan yana yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!