Ovmaç Çorbası

Ovmaç Çorbası
22 Şubat 2023

Ovmaç çorbası, hemen hemen birçok yörede yapılsa da, Bolu ile özdeşleşen çorbalardan biridir. Oğmaç çorbası ile karıştırılsa da, aslında yapılış biçimleri ve malzemeleri oldukça farklıdır. Baharatlar eşliğinde sunulan bu çorba, kış aylarında sık sık tüketilir. Bağışıklığı güçlendirdiği için, haftada bir kez tüketilmesi önerilmektedir. Malzemeler hazırsa, ovmaç çorbası yapımı için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak imaret çorbası, kırlangıç çorbası ve yuvalama çorbası tarifini de deneyin. 

Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Ovmaç Çorbası için

Malzemeler

Hamur için:

  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un

Diğer malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates (rendelenmiş)
  • 1/2 yemek kaşığı salça
  • 1.5 litre su
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Ovmaç Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Geniş bir kabın içerisine tuz, yumurta ve unu alarak hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
  2. Hazırladığınız hamurun üzerini kapatarak kenara alın.
  3. Soğanları ince ince doğrayın. Çorba tenceresinin içine tereyağını ekleyerek eritin.
  4. Eriyen yağa soğanları ekleyin ve kavurun. Soğanlar pembeleşmeye başladığında üzerine salça ve domates rendesini de ekleyin.
  5. Sarımsakları ince ince kıydıktan sonra tencereye ekleyin. Ardından suyu da ilave edin ve karıştırın.
  6. Çorbayı kaynamaya bıraktıktan sonra hamuru küçük parçalar haline getirin.
  7. Çorba bir taşım kaynadıktan sonra, hamur parçalarını da yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
  8. Daha sonra tuz, karabiber, pul biber ve naneyi ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  9. Ovmaç çorbasını, kızarmış ekmek dilimleri ile servis edin. Afiyet olsun.

Ovmaç Çorbası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. İsteğe göre çorbanın içerisine kıyma, fasulye veya nohut ekleyebilirsiniz.
  2. Aroma katmak için normal su yerine et suyu kullanın.
  3. Tereyağın yanmasını önlemek için, bir yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin.
  4. Hazırladığınız çorbaya 1 yemek kaşığı çırpılmış yoğurt ekleyebilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo