ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ SARAY HELVASI

Saray helvası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Saray helvası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 150 gr tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı pudra şeker

Üzeri için

  • Kavrulmuş file badem

Saray helvası Nasıl Yapılır

Unu kalın tabanlı bir tencereye alın ve orta ateşte hafif sararıncaya kadar kavurun. 2 paket vanilya ve 1 su bardağı pudra şekeri ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Tencereyi ocaktan alın. Tereyağını eritip un karışımına ekleyin ve metal bir kaşıkla karıştırın. Helvayı kuvvetlice bastırarak bir kabın içine yayın. Dilimleyip soğumaya bırakın. Tamamen soğuyunca üzerine kavrulmuş file badem serpiştirerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.