ANASAYFA TARİFLER TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ SARAY HELVASI

Saray Helvası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Saray Helvası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 150 gr tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı pudra şeker

Üzeri için

  • Kavrulmuş file badem

Saray Helvası Nasıl Yapılır?

Unu kalın tabanlı bir tencereye alın ve orta ateşte hafif sararıncaya kadar kavurun. 2 paket vanilya ve 1 su bardağı pudra şekeri ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Tencereyi ocaktan alın. Tereyağını eritip un karışımına ekleyin ve metal bir kaşıkla karıştırın. Helvayı kuvvetlice bastırarak bir kabın içine yayın. Dilimleyip soğumaya bırakın. Tamamen soğuyunca üzerine kavrulmuş file badem serpiştirerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!