ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER KOLAY HAMSİ TARİFLERİ: HAMSİ İLE YAPABİLECEĞİNİZ 10 NEFİS TARİF

KOLAY HAMSİ TARİFLERİ: HAMSİ İLE YAPABİLECEĞİNİZ 10 NEFİS TARİF

Hamsi ile hangi yemekler yapılır? Hamsi ile yapılan yemekler nelerdir? İşte, hamsi ile yapılan kış aylarında sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken birbirinden lezzetli hamsili tarifler:
Kolay Hamsi Tarifleri: Hamsi İle Yapabileceğiniz 10 Nefis Tarif

Sürüler halinde yaşayan hamsi balığı, yenilebilen en küçük balık türlerinden biridir. Karadeniz Bölgesi'nde bolca bulunan hamsi balığı, Ekim ayında avlanmaya başlanır. Özellikle Kasım-Aralık-Ocak ayları bereketli olduğu dönemlerdir. Hamsinin en lezzetli olduğu ay ise Aralık olarak bilinir. Ülkemizin her bölgesinde tüketilen hamsi, özellikle Karadeniz mutfağında sık sık kullanılır. Hamsi buğulama, hamsi kuşu, hamsili pilav, hamsili ekmek gibi tariflerde kendine yer bulur. Aynı zamanda salata ve turşu yapımında da kullanılmaktadır. Peki, hamsi ile hangi yemekler yapılır? Listedeki tarifleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına hamsi tarifleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. İşte, faydaları saymakla bitmeyen hamsi ile yapabileceğiniz en lezzetli 10 tarif:



Hamsi denildiğinde ilk akla gelen yemek buğulamadır. Hamsi buğulama soğan, domates ve limon dilimleri eşliğinde sunulur. Hazırlaması yalnızca 30 dakikadır. 



Evlerde en çok yapılan yemeklerden biri de hamsi kuşudur. Hamsinin yumurta ve mısır ununa batırılmasıyla hazırlanan hamsi kuşu, balık sevmeyenlerin bile favorisi olacak lezzettedir.



Karadeniz mutfağının en sevilen tariflerinden biri olan hamsili pilav, fırında pişirilerek hazırlanır. Temizlenen hamsilerin içi pilavla doldurulduktan sonra kapatılır ve pişirilir. Limonla birlikte servis edilir.



Hamsi ile yapılan en kolay yemeklerden biri de kızartmadır. İki adet hamsinin ortası soğan ve maydanozla doldurulduktan sonra tavada kızartılmasıyla hazırlanır. Mevsim yeşillikleri ile servis edilir.



Daha önce balık köftesi tarifini denediniz mi? Eğer cevabınız hayırsa, mutlaka defterinize eklemeniz gereken bir tarifimiz var. Bayat ekmek ve maydanoz ile hazırlanan hamsi köftesini çok seveceksiniz.



Kalabalık sofralarda sunabileceğiniz hamsi salamura, tuz, limon, maydanoz ve zeytinyağı ile hazırlanır. Bir gece dinlendirilen balıklar, kızarmış ekmek dilimleriyle birlikte servis edilir.