Muhallebi Tarifleri: Kolay ve Farklı 15 Muhallebi Tarifi
Muhallebi nasıl yapılır? Muhallebinin ana malzemeleri nelerdir? Muhallebi çeşitleri nelerdir? İşte, klasik tatlardan sıkılanlar için mutlaka denemeniz gereken 15 farklı muhallebi:

Muhallebi, süt kullanılarak yapılan ve genelde soğuk bir şekilde servis edilen tatlı türüdür. Efsanelere göre, muhallebinin kökeni, Sasani İmparatorluğu'na kadar dayanır. Muhallebinin ana malzemeleri süt, nişasta ve undur. 10. yüzyıldaki ilk tariflere göre muhallebinin 3 türü vardır. İlk muhallebi türü, Bağdatlı Ibn Sayyar al Warraq!a atfedilmiştir. Osmanlı İmparatorluğu kayıtlarında ise 2 farklı muhallebiden bahsedilir. Bunlardan biri II. Mehmed döneminde tavuk göğsü ile hazırlanan muhallebidir. Diğeri ise 1530'lu yıllarda et kullanılmadan hazırlanan ve gül suyuyla zenginleştirilen muhallebidir. Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan muhallebinin, günümüzde birçok farklı çeşidi çıkmıştır. Siz de hafif ve lezzetli tatlılar hazırlamak istiyorsanız, birbirinden farklı tariflerin yer aldığı muhallebi tarifleri listemize göz atın.

  1. Muhallebi


Listemize klasik muhallebi tarifi ile giriş yapıyoruz. Yalnızca 7 malzemeden oluşan bu tatlı, 10 dakika hazırlama ve 20 dakika pişirme süresinin ardından sofralardaki yerini alır. İsteğe göre meyve dilimleri ile zenginleştirilebilir.

  1. Bal Kabağı Muhallebi


Özellikle yılbaşı sofralarında yer verilen bal kabağı muhallebi, bal kabağı, süt kreması ve mascarpone ile hazırlanır. Küçük porsiyonlar halinde sunulur. Üzeri fındık parçaları ile süslenir.

  1. Çilek Soslu Muhallebi


Çilek severler için nefis bir tarifi sizlerin beğenisine sunuyoruz. Çilekli sos ve muhallebi ile hazırlanan bu tatlı, özellikle yaz aylarının vazgeçilmezidir. Dinlendirildikten sonra servis edilebilir.

  1. Fıstıklı Saray Muhallebisi


Damla sakızı, fıstık ve nar taneleri ile süslenen saray muhallebisi, daha koyu bir kıvama sahiptir. Bu yüzden kesme muhallebi olarak da bilinir.

  1. Güllü ve Krokanlı Muhallebi


Fıstıklı krokan ve reçellik gül yaprakları ile hazırlanan bu muhallebi, özellikle aromatik tatlar sevenler için idealdir. Şık sunumuyla kalabalık sofralarda baş köşeyi alır.

  1. Kadayıflı Muhallebi


Muhallebiyi tek başına sunmak istemeyenler için, önerimiz tel kadayıf ile zenginleştirilmiş kadayıflı muhallebi tatlısıdır. 100 gramı yaklaşık 200 kalori olan bu tatlıyı, ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.

  1. Kestaneli Pratik Muhallebi


Kestane, pekmez ve süt ile hazırlanan bu muhallebi, özellikle kış aylarında tercih edilir. Porsiyonu, ortalama 330 kaloridir. Videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Lavantalı Muhallebi


Hoş kokusuyla aklınızı başınızdan alacak bir tarifimiz var. Klasik muhallebiyi beyaz çikolata ve lavanta tohumu ile daha lezzetli bir hale getirmeye ne dersiniz? Eğer cevabınız evetse, tarif detayına göz atarak defterinize ekleyebilirsiniz.

  1. Muzlu Muhallebi


Diyetteyken de tatlı yemek istiyorsanız, yalnızca 4 malzemeden oluşan muzlu muhallebi tam size göre. Keçi sütü ve karabuğday unu ile hazırlanan bu tatlıyı, hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

  1. Narlı Muhallebi


Okurumuzdan gelen narlı muhallebi tatlısı, özellikle kış meyvelerini değerlendirmek isteyenler için idealdir. Ortalama 30 dakikada hazırlanır. Narlı sos ile şık bir sunum elde edilir.

  1. Salepli Anne Muhallebisi


Tamamen doğal ve katkısız salep ile hazırlanan bu muhallebi, buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir. Tüm malzemelerin ölçüsü 1 olduğu için, 'birli muhallebi' ismiyle de bilinir.

  1. Sakızlı Muhallebi


Osmanlı'da bayramların geleneksel tatlısı olarak bilinen sakızlı muhallebi, özellikle yabancı konuklara sunulurdu. Yalnızca 5 malzemeden oluşan sakızlı muhallebiyi, 20-25 dakikada hazırlayabilirsiniz.

  1. Vişne Pelteli Muhallebi


Hem görünümü, hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan vişne pelteli muhallebi, koyu bir kıvamda hazırlanır. Kek kalıbına dökülüp buzdolabında bekletildikten sonra, dilimlenerek servis edilir.

  1. Yulaflı Kakaolu Muhallebi


Az kalorili muhallebi tarifi arayanlar için, süt, yulaf ezmesi, kakao ve hurma ile hazırlanan bu tatlıyı öneriyoruz. Tatlandırmak için hurma yerine bal da kullanabilirsiniz.

  1. İncirli Muhallebi

İncir, süt ve mısır nişastası ile hazırlanan incirli muhallebi, hafifliği ve aromasıyla mutlaka denenmesi gereken tariflerden biridir. Üzerini taze incir dilimleri ile süsleyebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Yumurtasız tatlılar
  2. Panna cotta tarifleri
  3. Kolay kurabiye tarifleri
  4. Az malzemeli kolay tatlılar
  5. Tiramisu tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Izgara Tavuk Yapmanın 6 Püf Noktası
Eskişehir'de Ne Yenir, Nerede Yenir: En İyi 10 Mekan
Evde Elma Nasıl Kurutulur?
Ağva Kahvaltı Mekanları: Ağva'da Gidebileceğiniz 7 Kahvaltı Mekanı
Kabarmayan Hamur Nasıl Düzeltilir?
Tayland Mutfağı Yemekleri: Tayland Mutfağından 15 Nefis Tarif