ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR SALEPLİ MUHALLEBİ

Salepli Muhallebi

Sahlepli anne muhallebisi (Birli muhallebi)

Türkiye’de Toroslar, Kastamonu, Kahramanmaraş, Yozgat gibi illerimizde yetişen orkide yumrularının kurutulup öğütülmesiyle yapılan salep, kıs aylarının olmazsa olmazıdır. Coğrafi işaret (mahreç) başvurusunun yapıldığı yer ise Burdur Bucak ilçesi salebidir.

Birli muhallebi adını, tüm malzeme ölçü birimlerinin miktarlarının “bir” olmasından almaktadır.

Alternatif olarak kolay muhallebi ve muzlu muhallebi çeşitlerine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Salepli Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 l süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı toz salep (Öğütülmüş, katkısız ve doğal)
  • Toz tarçın

Salepli Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Şekerin yarısını, nişastayı, toz salebi ve 1 bardak soğuk sütü bir kaba alarak kuru malzemenin üzerine sıvıyı yavaş yavaş dökerek topaklanmasına izin vermeden karıştırın ve yumurta sarısını ekleyin.
  • Geri kalan sütü, kalan seker ile bir tencerede kaynatın. Şekerin eridiğine emin olun.
  • Kaynayan sütün üzerine terbiye ederek salepli karışımı ekleyin ve koyu bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • Daha sonra servis kaplarına boşaltın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.
  • Servis etmeden önce üzerine tarçın ekleyin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!