ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİ

Çilek Soslu Muhallebi

Çilek soslu muhallebi

Pervin İnan’dan çocuklar için sağlıklı ve lezzetli muhallebi tarifi ile karşınızdayız. Süt, nişasta ve çilekli sos ile hazırlanan bu muhallebi, hafifliği ile bilinir. Hazırlaması 30, pişirmesi 30 dakika süren çilek soslu muhallebi, buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir. İsteğe göre üzeri çilek dilimleri ve nane yaprakları ile süslenebilir.

Farklı versiyonları olan salepli muhallebi, muzlu muhallebi ve incirli muhallebi tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çilek Soslu Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Çilekli sos için

  • 200 g çilek
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 çay bardağı su

Çilek Soslu Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Süt, toz şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.
  • Kaynamaya başlayıp yoğunlaşınca 1 dakika kadar daha pişirin ve ocaktan alarak tereyağı ile vanilyayı ekleyip karıştırın. Servis kaselerinin yarısına gelecek şekilde paylaştırın.
  • Çilekleri rondodan geçirerek bir tencereye alın ve nişasta, şeker ile suyu ekledikten sonra orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  • Yoğunlaşınca ocaktan alın ve soğumuş olan muhallebi kaselerinin üzerlerine paylaştırarak soğumaya bırakın.
  • Nane yaprağı ya da çilek ile süsledikten sonra servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!