Fıstıklı Saray Muhallebisi

Fıstıklı Saray Muhallebisi
26 Aralık 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Fıstıklı Saray Muhallebisi için

Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 çay bardağı kıyılmış Antep fıstığı
  • Biraz su
  • 2-3 parça damla sakızı veya 1 paket damla sakızlı vanilya

Üzeri için:

  • Nar taneleri
  • File fıstık
Fıstıklı Saray Muhallebisi

Nasıl Yapılır

  1. Süt, şeker ve damla sakızını bir tencerede karıştırıp orta ateşte sürekli karıştırarak ısıtın. Nişastayı akışkan bir kıvam alacak şekilde soğuk su ile inceltin, ardından azar azar, karıştırarak tencereye ilave edin. 1-2 dakika sonra kıyılmış Antep fıstığını ekleyin ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip ocaktan alın.
  2. Muhallebiyi suyla ıslattığınız bir kalıba aktarın. Üzerini nar taneleri ve file Antep fıstığı ile süsleyin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo