Fıstıklı Saray Muhallebisi

Kaç
Kişilik
5 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Fıstıklı Saray Muhallebisi Tarifi İçin malzemeler
- 1 lt süt
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 çay bardağı kıyılmış Antep fıstığı
- Biraz su
- 2-3 parça damla sakızı veya 1 paket damla sakızlı vanilya
Üzeri için:
- Nar taneleri
- File fıstık
Fıstıklı Saray Muhallebisi Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker ve damla sakızını bir tencerede karıştırıp orta ateşte sürekli karıştırarak ısıtın. Nişastayı akışkan bir kıvam alacak şekilde soğuk su ile inceltin, ardından azar azar, karıştırarak tencereye ilave edin. 1-2 dakika sonra kıyılmış Antep fıstığını ekleyin ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip ocaktan alın.
- Muhallebiyi suyla ıslattığınız bir kalıba aktarın. Üzerini nar taneleri ve file Antep fıstığı ile süsleyin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR