ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ FISTIKLI SARAY MUHALLEBİSİ

Fıstıklı Saray Muhallebisi

Fıstıklı saray muhallebisi

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fıstıklı Saray Muhallebisi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 çay bardağı kıyılmış Antep fıstığı
  • Biraz su
  • 2-3 parça damla sakızı veya 1 paket damla sakızlı vanilya

Üzeri için:

  • Nar taneleri
  • File fıstık

Fıstıklı Saray Muhallebisi Nasıl Yapılır?

  • Süt, şeker ve damla sakızını bir tencerede karıştırıp orta ateşte sürekli karıştırarak ısıtın. Nişastayı akışkan bir kıvam alacak şekilde soğuk su ile inceltin, ardından azar azar, karıştırarak tencereye ilave edin. 1-2 dakika sonra kıyılmış Antep fıstığını ekleyin ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip ocaktan alın.
  • Muhallebiyi suyla ıslattığınız bir kalıba aktarın. Üzerini nar taneleri ve file Antep fıstığı ile süsleyin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!