ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KADAYIFLI MUHALLEBİ

Kadayıflı Muhallebi

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan muhallebi, süt ve un ile hazırlanan pratik bir tatlıdır. Son zamanlarda kadayıf ile birleştirilerek sunulan bu besin, Orta Doğu ve Balkan ülkelerinde de tüketilir. Kemik gelişimini desteklediği için, özellikle çocuklara önerilen tarifler arasında yer alır. Karbonhidrat ve kalsiyum değeri yüksektir. Yapımında yağlı süt yerine, keçi veya manda sütü de kullanılabilir. Malzemeleriniz hazırsa, kolayca hazırlayabileceğiniz kadayıflı muhallebi nasıl yapılır sorusuna cevap bulalım.

Akşam öğünlerini ziyafete dönüştürmek için tatlı tariflerine göz atabilirsiniz. Dilerseniz, katkı malzemesi kullanılmadan hazırlanan sütlü irmik tatlısı tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 2 muz
  • 250 gr kadayıf
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
  • 45 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Çilek

Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Tarife başlamadan önce kadayıfı buzlukta dondurun ve soğukken ufalayın. Sonrasında tereyağını tavada eritin ve ufalanmış kadayıfı ekleyip kavurun.
  • Fındık içlerini de farklı bir tavada kavurun. Üzerine 1 çay bardağı toz şekeri ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Kavurduğunuz fındıkları kadayıfa ekleyip harmanlayın. Un, bir su bardağı şeker ve sütü tencereye alıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Karışımı ocaktan alın ve üstüne krem şantiyi ilave ederek mikserle 3-4 dakika çırpın. Muhallebi ılındıktan sonra içine küçük küçük kesilmiş muzları ekleyin.
  • Kadayıfın yarısını cam bir kaba yayın ve üzerine muhallebinin tamamını dökün. Kalan kadayıfı da üzerine dökerek soğumaya bırakın.
  • Kadayıflı muhallebiyi tek başına sunmak istemiyorsanız, ev yapımı hoşaf ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kadayıflı Muhallebinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kadayıfları kavururken fazla pişmemesine dikkat edin ve yanmaması için sık sık karıştırın.
  • Muhallebiyi hazırlarken topaklanmalar oluşursa karıştırma işlemini hızlandırın.
  • Muhallebi piştikten sonra içerisine bir tatlı kaşığı tereyağı koyup eritin. Bu sayede daha koyu bir kıvam elde edebilirsiniz.
  • Muhallebinin kıvamı çok koyu olursa, tekrardan ocağa alın ve üzerine yavaş yavaş süt ekleyin.
  • Hazırladığınız muhallebinin içini ve üzerini, muz, çilek gibi meyve dilimleri ile süsleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Kadayıflı Muhallebi Kaç Kaloridir?

  • 100 gramlık bir porsiyon kadayıflı muhallebi, yaklaşık 200 kaloridir. Dilerseniz, muhallebili kadayıf tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!