ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KADAYIFLI MUHALLEBİ

Kadayıflı Muhallebi

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan muhallebi, süt ve un ile hazırlanan pratik bir tatlıdır. Son zamanlarda kadayıf ile birleştirilerek sunulan bu besin, Orta Doğu ve Balkan ülkelerinde de tüketilir. Kemik gelişimini desteklediği için, özellikle çocuklara önerilen tarifler arasında yer alır. Karbonhidrat ve kalsiyum değeri yüksektir. Yapımında yağlı süt yerine, keçi veya manda sütü de kullanılabilir. Malzemeleriniz hazırsa, kolayca hazırlayabileceğiniz kadayıflı muhallebi nasıl yapılır sorusuna cevap bulalım.

Akşam öğünlerini ziyafete dönüştürmek için tatlı tariflerine göz atabilirsiniz. Dilerseniz, katkı malzemesi kullanılmadan hazırlanan sütlü irmik tatlısı tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

Kadayıf için:

  • 400 gr tel kadayıf
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz

Muhallebi için:

  • 1 lt süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 gr vanilya
  • 100 ml krema

Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Kadayıflar el yardımıyla küçük parçalara bölünür.
  • Tavaya tereyağı, şeker ve kadayıf alınarak kavrulmaya başlanır. Kadayıf renk alınca altı kapatılır ve kenara alınarak içerisine ceviz eklenir.
  • Muhallebi yapacağınız tencereye un ekleyerek kavurun. Unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Unun kokusu çıktıktan sonra tereyağını ekleyerek hızlıca çevirin ve sütü ekleyin.
  • Vanilya ve şekeri ilave ederek çırpın, pürüzsüz hale gelip kıvam alana kadar pişirin.
  • Kapağını kapatarak soğumaya bırakın.
  • Ilıdığında kremayı ekleyerek blender ya da çırpıcı yardımıyla pürüzsüz hale getirin.
  • Hazırladığınız kadayıfı kabın altına dizin, arasına muhallebiyi koyun ve geri kadayıf koyarak servis edin. Afiyet olsun. 

Kadayıflı Muhallebinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kadayıfları kavururken fazla pişmemesine dikkat edin ve yanmaması için sık sık karıştırın.
  • Muhallebiyi hazırlarken topaklanmalar oluşursa karıştırma işlemini hızlandırın.
  • Muhallebi piştikten sonra içerisine bir tatlı kaşığı tereyağı koyup eritin. Bu sayede daha koyu bir kıvam elde edebilirsiniz.
  • Muhallebinin kıvamı çok koyu olursa, tekrardan ocağa alın ve üzerine yavaş yavaş süt ekleyin.
  • Hazırladığınız muhallebinin içini ve üzerini, muz, çilek gibi meyve dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
  • Eğer aynı gün içerisinde servis etmeyecekseniz muhallebiyi ve kadayıfı ayrı muhafaza ederek saklayın. Yumuşamaması için servis etmeden hemen önce serperek servis edin. 

1 Porsiyon Kadayıflı Muhallebi Kaç Kaloridir?

  • 100 gramlık bir porsiyon kadayıflı muhallebi, yaklaşık 200 kaloridir. Dilerseniz, muhallebili kadayıf tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!