ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER YILBAŞI YEMEKLERİ BAL KABAĞI MUHALLEBİ

Bal kabağı muhallebi

Bal kabağı muhallebi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bal kabağı muhallebi tarifi için malzemeler

  • 2 dilim bal kabağı
  • 100 ml süt kreması
  • 2 yemek kaşığı mascarpone
  • 4 yemek kaşığı agave veya bal
  • 2 yemek kaşığı chia (Haşlanmış)
  • Tarçın

Üzeri için

  • Fındık kırığı, yulaf ezmesi, bal

Bal kabağı muhallebi Nasıl Yapılır

  • Bal kabağını sudan geçirin, üzerine tarçın serpin, biraz balla ovuşturup 200 derece fırında yarım saat pişirin. 
  • Pişen kabakları püre yapın, içine chia hariç tüm malzemeyi ekleyip çırpıcıyla pürüzsüz olana kadar çırpın. Chia tohumunu ekleyin. Küçük kaplara paylaştırıp buzdolabında soğutun. Üzerine biraz bal veya agave gezdirin, fındık ve yulaf kırıntısı serpip servis edin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.