ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ NARLI MUHALLEBİ

Narlı Muhallebi

Narlı muhallebi

Kış meyveleri arasında muhallebiye en çok yakışan kesinlikle nar, muhallebilerinizin üzerine narlı sos ekleyerek hem daha lezzetli hem daha sağlıklı hale getirebilirsiniz. Son derece şık ve pratik bu tarifi mutlaka denemelisiniz 👩‍🍳 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

23 Tarif       5 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Narlı Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

Narlı sos için:

  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 limonun suyu (narınız ekşi ise kullanmayabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 adet ayıklanmış nar

Muhallebi için:

  • 1 Lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Narlı Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Narlı kısım için bir sos tenceresine şeker ve limonu alıp biraz karamelize ediniz.
  • Karamelize olduktan sonra altını kapatıp suyu ve çubuk tarçını ilave ediniz.
  • 10-15 dk bekledikten sonra narları da ilave edip kenarda bekletiniz.
  • Muhallebi için tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alıp sürekli karıştırarak kıvam alıp kaynanana kadar pişiriniz.
  • Altını kapatıp vanilya ve tereyağını da ekleyip karıştırınız. Kupların alt kısmına muhallebiden koyup 1 saat kadar dolapta bekletiniz.
  • Süre sonunda dolaptan alıp soğuyan narlı sosu da ekleyiniz. Arzu ederseniz hemen veya bir süre dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!