ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DİĞER TATLI TARİFLERİ LAVANTALI MUHALLEBİ

LAVANTALI MUHALLEBİ

Lavantalı muhallebi
5 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lavantalı muhallebi tarifi için malzemeler
  • 2 lt süt
  • 200 g şeker
  • 140 g pirinç unu
  • 100 g beyaz çikolata
  • 200 ml krema
  • 1 yemek kaşığı lavanta tohumu
Lavantalı muhallebi Nasıl Yapılır

  • Süt, krema, pirinç unu ve şekeri derin bir tencereye alıp iyice karıştırın. Lavanta tohumlarını temiz ve küçük bir tülbent ile bohça yaparak tencerenin içine atın.
  • Orta hararetli ateşte, 25-30 dakika kadar sürekli karıştırarak pişirin. Piştikten sonra lavantaları içinden alın. Pişen muhallebiyi pürüzsüz bir kıvam alması için blender ile 5 dakika boyunca ezin.
  • 2-3 dakika dinlendirdiğiniz muhallebinin içine küçük parçalara böldüğünüz beyaz çikolatayı ekleyin. Orta-hızlı devirde 5-6 dakika daha çırpın.
  • Muhallebiyi servis kaselerine alın ve soğuk olarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!