Lavantalı Muhallebi

19 Eylül 2022 tarihinde güncellendi.
Lavantalı Muhallebi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lavantalı Muhallebi için

Malzemeler

  • 2 lt süt
  • 200 g şeker
  • 140 g pirinç unu
  • 100 g beyaz çikolata
  • 200 ml krema
  • 1 yemek kaşığı lavanta tohumu
Lavantalı Muhallebi

Nasıl Yapılır

  1. Süt, krema, pirinç unu ve şekeri derin bir tencereye alıp iyice karıştırın. Lavanta tohumlarını temiz ve küçük bir tülbent ile bohça yaparak tencerenin içine atın.
  2. Orta hararetli ateşte, 25-30 dakika kadar sürekli karıştırarak pişirin. Piştikten sonra lavantaları içinden alın. Pişen muhallebiyi pürüzsüz bir kıvam alması için blender ile 5 dakika boyunca ezin.
  3. 2-3 dakika dinlendirdiğiniz muhallebinin içine küçük parçalara böldüğünüz beyaz çikolatayı ekleyin. Orta-hızlı devirde 5-6 dakika daha çırpın.
  4. Muhallebiyi servis kaselerine alın ve soğuk olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo