ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR GÜLLÜ VE KROKANLI MUHALLEBİ

Güllü Ve Krokanlı Muhallebi

Güllü ve krokanlı muhallebi

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan muhallebi, farklı meyvelerle birlikte sunulabilir. Ana malzemeleri nişasta ve süt olan bu besin, Balkan ülkelerinde de tüketilir. Çocuklar için tamamlayıcı besin olarak verilen muhallebi, protein ve kalsiyum bakımından zengindir. Genellikle reçel tariflerinde kullanılan gül ise, aromatik tadı ile muhallebiye lezzet katan bir besindir. Hazırsanız, yeni tatlar keşfetmenizi sağlayacak güllü ve krokanlı muhallebi tarifine başlayabiliriz.

Sofraların favorisi olacak pratik sütlü tatlılara mutlaka göz atın. Sevilen lezzetlerden biri olan muhallebili kadayıf tatlısını denemeyi ihmal etmeyin.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Güllü Ve Krokanlı Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 7 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 6 çorba kaşığı çekilmiş Antep fıstığı 
  • 1 gülün (reçellik) yaprakları

Fıstıklı krokan için:

  • 100 gr soyulmuş Antep fıstığı
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı su

Güllü Ve Krokanlı Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Nişasta ve unu 1 bardak suda eriyinceye kadar karıştırın. Yumurta sarıları ve toz şekeri çukur bir kaba alıp mikserle 3 dakika çırpın.
  • Nişastalı karışımı ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilya ve sütü ilave edip iyice karıştırın. 
  • Sütlü karışımı derin bir tencereye alın. Kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
  • Muhallebi koyulaşıp kaynamaya başlayınca Antep fıstığı ve gül yapraklarını ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp  soğumaya bırakın.
  • Servis kadehlerine paylaştırıp ılınmaya bırakın. Buzdolabında 3-4 saat bekletin.  
  • Toz şeker ve suyu kısık ateşte karıştırarak karamelize (şeker hafif ağdalaşıp rengi koyulaşıncaya kadar) edin. Antep fıstığını ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Yağlı kağıdı tepsiye yayın. Karameli üzerine döküp katılaşıncaya kadar bekletin. Krokanı ufalayıp muhallebinin üzerine ilave edin. Kalan gül yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Güllü ve Krokanlı Muhallebi Püf Noktaları Nelerdir?

  • Muhallebiyi hazırlarken karıştırma işlemini bırakmayın. Aksi takdirde dibi tutacak ve kıvamı bozulacaktır.
  • Karıştırma işlemi için tahta kaşık kullanın. Demir kaşık ısıyı ilettiği için kıvamı bozabilir.
  • Muhallebinin kıvamı sulu olursa, nişasta ilave edin.
  • Koyu kıvamı açmak için, muhallebiyi tekrar ısıtın ve azar azar süt ekleyin.
  • Topaklanma oluşumunu önlemek için muhallebiyi mikserden geçirin.
  • Tarifte kullanacağınız gül yaprakları, reçellik olmalıdır. Çürümüş ve sararmış yaprakları kullanmayın.

1 Porsiyon Güllü ve Krokanlı Muhallebi Kaç Kalori?

  • Bir kase güllü ve krokanlı muhallebi, yaklaşık 250 kaloridir. Dilerseniz, klasik muhallebi tarifine de göz atabilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.