ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ HAMSİ GÜVEÇ

Hamsi Güveç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hamsi Güveç Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr temizlenmiş hamsi
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 taze soğan
  • 4~5 sivribiber
  • 1 patates
  • 5~6 pazı yaprağı
  • 2 domates
  • 1 su bardağı su
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 defneyaprağı
  • Tuz

Hamsi Güveç Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Biberleri temizleyip halka halka doğrayın. Patatesin kabuğunu soyup irice rendeleyin.
  • Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Pazı yapraklarını irice doğrayın.
  • Sebzeleri ve hamsileri geniş bir kaba alıp karıştırın. Su, tuz ve defneyapraklarını ilave edip tekrar harmanlayın.
  • Hamsili sebze karışımını güveç kaplarına paylaştırın.Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, Karadeniz usulü hamsi buğulama tarifine de göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.