ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ DOĞRAMA

DOĞRAMA

0 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Doğrama tarifi için malzemeler
  • 500 gr parça et
  • 1 baş sarımsak
  • 1 büyük soğan
  • 1 kg patlıcan
  • 500 gr domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • 2 sivri biber
  • 2 salçalık kırmızıbiber
  • 1 kase nohut
  • 2 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Doğrama Nasıl Yapılır

Geceden ıslattığınız nohudu, domates ve biber salçasını, eti, doğranmış soğanı 2 bardak suyla pişirin. Pişmiş etin üzerine iri parçalar şeklinde doğranmış patlıcan, domates, halka doğranmış sarımsak ve doğranmış biberleri ekleyin. Karışıma limon suyu ilave ederek 10 dakika daha pişirin. Ayrı bir tavada yağı ısıtın nane ve pul biber katarak yağı hafifçe kızdırın. Pişen yemeğin üzerine kızgın yağı ilave ederek sıcak servis yapın.

Not: Bulgur pilavı ve taze yeşilbiber ile karıştırılarak yenilmesi tavsiye edilir.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!