ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ DOĞRAMA

Doğrama

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Doğrama Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr parça et
  • 1 baş sarımsak
  • 1 büyük soğan
  • 1 kg patlıcan
  • 500 gr domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • 2 sivri biber
  • 2 salçalık kırmızıbiber
  • 1 kase nohut
  • 2 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Doğrama Nasıl Yapılır?

  • Geceden ıslattığınız nohudu, domates ve biber salçasını, eti, doğranmış soğanı 2 bardak suyla pişirin.
  • Pişmiş etin üzerine iri parçalar şeklinde doğranmış patlıcan, domates, halka doğranmış sarımsak ve doğranmış biberleri ekleyin.
  • Karışıma limon suyu ilave ederek 10 dakika daha pişirin. Ayrı bir tavada yağı ısıtın nane ve pul biber katarak yağı hafifçe kızdırın.
  • Pişen yemeğin üzerine kızgın yağı ilave ederek sıcak servis yapın.

Not: Bulgur pilavı ve taze yeşilbiber ile karıştırılarak yenilmesi tavsiye edilir.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!