Doğrama

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Doğrama Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr parça et
- 1 baş sarımsak
- 1 büyük soğan
- 1 kg patlıcan
- 500 gr domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- 2 sivri biber
- 2 salçalık kırmızıbiber
- 1 kase nohut
- 2 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Doğrama Nasıl Yapılır?
- Geceden ıslattığınız nohudu, domates ve biber salçasını, eti, doğranmış soğanı 2 bardak suyla pişirin.
- Pişmiş etin üzerine iri parçalar şeklinde doğranmış patlıcan, domates, halka doğranmış sarımsak ve doğranmış biberleri ekleyin.
- Karışıma limon suyu ilave ederek 10 dakika daha pişirin. Ayrı bir tavada yağı ısıtın nane ve pul biber katarak yağı hafifçe kızdırın.
- Pişen yemeğin üzerine kızgın yağı ilave ederek sıcak servis yapın.
Not: Bulgur pilavı ve taze yeşilbiber ile karıştırılarak yenilmesi tavsiye edilir.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR