ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ PATLICAN ÇIĞIRTMA

Patlıcan Çığırtma

Patlıcan çığırtma

Hazırlaması kolay ve nefis bir yaz yemeği tarifi ile karşınızdayız. Patlıcan, domates ve biber ile hazırlanan bu yemek, vejetaryen menüleri için de uygundur. Ana yemek olarak sunulan patlıcan çığırtma, sarımsak ile zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, sofralarınıza renk katacak patlıcan çığırtma tarifi için detaylara geçebiliriz.

Parmesanlı patlıcan ve patlıcan kıstırma tarifini deneyebilir, daha fazlasına patlıcanlı tarifler sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patlıcan Çığırtma Tarifi İçin malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 3 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • 4 adet yeşil biber
  • 6 adet orta boy domates (Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış)
  • 1,5 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Patlıcan Çığırtma Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları yıkayın ve alacalı olarak soyun. Ardından ince uzun bir şekilde kesin.
  • Bir kaseye su ve tuz koyun. İçerisine patlıcanları alın ve 10-15 dakika bekletin.
  • Biberleri ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkarın. Patlıcanları sudan alıp kurulayın.
  • Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve önce patlıcan sonra biberi kızartın. Kızartma işlemi bitince tavadaki fazla yağı boşaltın. (Ama birazını pişim işlemi için ayırın). Patlıcan ve biberi tekrar tavaya alın.
  • Üzerine domates ve sarımsağı ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra kısık ateşte domates yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin ve soğuduktan sonra servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!