Hardaliye

Kırklareli mutfağına özgü bir tarif olan hardaliye, siyah üzüm ile hazırlanır. Mikropların neden olduğu hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendiren hardaliye, yaşlanma etkilerini de azalttır. Yalnızca 4 malzeme ile hazırlanan bu içecek, kalsiyum ve potasyum bakımından da zengindir. Geleneksel yöntemlerle üretilen hardaliye, Kırklareli'nde hediyelik olarak da satılır. Malzemeler hazırsa, ev yapımı hardaliye tarifine geçebiliriz.
Alternatif olarak üzüm suyu, şeftali suyu ve çilek suyu tarifine göz atın.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
45 dakika
Pişirme
Süresi
5 dakika

Hardaliye Tarifi İçin malzemeler
- 1 kilogram siyah üzüm
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı siyah hardal tohumu
- 1 tatlı kaşığı şeker
Hardaliye Nasıl Yapılır?
- İlk olarak üzümleri bol suyla güzelce yıkayın.
- Yıkama işleminin ardından üzümleri mutfak robotundan geçirin.
- Elde ettiğiniz karışımın suyunu süzerek bir kavanoza alın.
- Hardal tohumunu sahanda döverek toz haline getirin.
- Dövdüğünüz tohumları kavanozdaki üzüm suyunun içerisine ekleyin.
- Daha sonra tuz ve şekerini ekleyerek karıştırın.
- Kavanozun kapağını hava almayacak şekilde kapatın.
- Kavanozun dış kısmını kağıt ile sardıktan sonra siyah bir poşetin içerisine koyun.
- Kavanozu poşetle birlikte serin ve karanlık bir ortama yerleştirin. Burada 10 gün bekletin.
- 10 günün sonunda ev yapımı hardaliyeyi afiyetle içebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR