Susurluk Ayranı Ve Tostu

Balıkesir'in Susurluk ilçesi, hem ayranı, hem de tostuyla ünlüdür. Özel peynir ile hazırlanan Susurluk tostu, bol salça ile hazırlanır. Yanında mutlaka ayran servis edilir. Susurluk ayranını, diğer ayranlardan ayıran en önemli özellik ise köpüklü olmasıdır. Peki, evde Susurluk ayranı ve tostu nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, nefis Susurluk tostu ve köpüklü Susurluk ayranı için tarif detaylarına geçebiliriz.
Balıkesir'in en sevilen lezzetleri arasında yer alan Ayvalık tostu tarifine göz atabilirsiniz. Farklı kültürlerin yemeklerini denemek isteyenler için French toast tarifini de buraya bırakıyoruz.
Kaç
Kişilik
1 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
5 dakika

Susurluk Ayranı Ve Tostu Tarifi İçin malzemeler
Susurluk Tostu için:
- 2 dilim tost ekmeği
- 2 dilim mihaliç peyniri
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Salam, sucuk (isteğe göre)
Susurluk Ayranı için:
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1.5 su bardağı soğuk su
- 1/4 su bardağı süt
- Tuz
Susurluk Ayranı Ve Tostu Nasıl Yapılır?
- Susurluk tostu için; İlk olarak ekmek dilimlerini tost makinesine yerleştirin ve 30 saniye kadar bastırın.
- Ardından bir dilimin üzerine domates salçasını sürün.
- Salçanın üzerine mihaliç peynirlerini yerleştirin ve diğer tost ekmeğini üzerine kapatın.
- Bu şekilde peynirler eriyinceye kadar kızartın.
- Susurluk ayranı için; Yoğurt ve soğuk suyu robota koyarak karıştırın.
- Üzerine süt ve tuzu ekleyerek köpüklenene kadar karıştırın.
- Ardından ayranı bardağa dökün ve köpükleri üzerine yerleştirin. Afiyet olsun.
Susurluk Ayranı ve Tostunun Püf Noktaları Nelerdir?
- Susurluk tostunu hazırlarken, içerisine salam, sosis, sucuk gibi sevdiğiniz malzemeleri de ekleyebilirsiniz.
- Ayranı yaparken mutlaka soğuk su ve soğuk süt kullanın.
- Malzemeleri blenderdan geçirirseniz, daha fazla köpük elde edebilirsiniz.
1 Porsiyon Susurluk Tostu Kaç Kalori?
- Susurluk tostunun bir porsiyonu, yaklaşık 185 kaloridir.

Dergide bu ay neler var?