ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ YABAN MERSİNLİ KURABİYE

Yaban Mersinli Kurabiye

Yaban mersinli kurabiye

Sevgili Zeynep Dinç’den @homemade.is.happiness içi sakız, dışı kıtır bir kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Kan şekerini düzenlemesiyle bilinen yaban mersini, beyin sağlığını korur. Kalp sağlığına da iyi gelen bu meyve, doğal bir antidepresan kaynağıdır. Peki, yaz aylarının lezzetli meyvelerinden biri olan yaban mersinli kurabiye nasıl yapılır? Malzemeleri hazır ettiyseniz, nefis yaban mersinli kurabiye tarifine geçebiliriz.

İçinde yaban mersini olsun da ne olursa olsun diyenler için pratik yaban mersini reçeli ve yaban mersinli şerit pasta tarifini buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yaban Mersinli Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 3/4 bardak  un
  • 2 yemek kaşığı dolusu tahin
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/4 bardak su
  • 1 yemek kaşığı dondurulmuş yaban mersini
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz

Üzeri için:

  • Beyaz çikolata
  • Yaban mersini

Yaban Mersinli Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Dondurulmuş yaban mersinini 50 ml suya atıp karıştırın ve suyun renginin mora dönmesini sağlayın.
  • Derin bir kapta zeytinyağı, tahin, esmer şeker, toz şeker, yaban mersinli su, tarçın ve tuzu çırpın. Kontrollü bir şekilde un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru birkaç saat ve eğer mümkünse bir gece dolapta bekletin.
  • Dolaptan çıkardığınız hamuru hafifçe yoğurarak ancak avucunuzda bastırmadan 9 adet top yapın. Pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsisinin üzerine aralıklı olarak dizin ve üzerlerine beyaz çikolata ve yaban mersinlerini hafifçe bastırarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kontrollü olarak 15-20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra içinin çekmesi için 10-15 dakika bekleyin. Daha sonra bir servis tabağına alın. 

ŞEFİN ÖNERİSİ

  • Kullandığınız tahinin yoğunluğuna göre un ölçünüz değişebilir, ama 1 bardağı geçmeyin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!