ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ YABAN MERSİNLİ CRUMBLE

Yaban Mersinli Crumble

Yaban mersinli crumble

Yazarımız Jale Balcı'dan  hazırlaması çok kolay tadı şahane bir lezzet ile karşınızdayız. Kırıntı turtası olarak da bilinen crumble, İngiliz mutfağına özgü bir lezzettir. Kökeni 2. Dünya Savaşı'na dayanır. Crumble hamuru ufalanarak küçük parçalar haline getirilir. En popüler çeşitleri elmalı crumble ve kayısı crumble'dır. İsteğe göre farklı meyvelerle de hazırlanabilir. Peki, evde yaban mersinli crumble nasıl yapılır? Malzemeleri hazırlayıp kolları sıvadıysanız, yaban mersinli crumble yapımı için tarife geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yaban Mersinli Crumble Tarifi İçin malzemeler

  • 1/2 kg yaban mersini
  • 1 su bardağı şeftali (Küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet portakalın veya limonun suyu

Crumble hamuru için

  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş)

Yaban Mersinli Crumble Nasıl Yapılır?

  • Tüm meyveleri fırına dayanaklı bir kaba alın. Daha sonra un, şeker ve portakal suyunu ekleyerek karıştırın. 
  • Crumble hamuru için hazırladığınız tüm malzemeyi derin bir kaba alarak karıştırın ve  meyvelerin üzerine yayın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin ve arzuya bağlı olarak sıcak veya ılık servis edin.

1 Porsiyon Yaban Mersinli Crumble Kaç Kalori?

  • Yaban mersinli crumble tarifinin bir porsiyonu, yaklaşık 130 kaloridir. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!