Yaban Mersinli Dondurma

Yazarımız Jale Balcı'dan dondurulmuş meyvelerle hazırlayabileceğiniz çok pratik bir dondurma tarifi ile karşınızdayız. Kötü kolesterolün düşmesini sağlayan ve kemik sağlığına iyi gelen yaban mersini, özellikle tart, hamur işi ve dondurma tariflerinde sık sık kullanılır. Peki, yaban mersinli dondurma nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, yaban mersinli dondurma yapımı için kolları sıvayalım.
Evde hazırlayabileceğiniz dondurma tarifleri; Kakaolu dondurma, vanilyalı dondurma, şeftalili dondurma, çikolatalı dondurma, böğürtlenli dondurma.
Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Yaban Mersinli Dondurma Tarifi İçin malzemeler
- 1 su bardağı dondurulmuş yaban mersini
- 1 adet muz (1 saat kadar buzlukta bekletilmiş)
- 1 tatlı kaşığı bal
Yaban Mersinli Dondurma Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeyi blenderdan geçirin ve bir dondurma kalıbına alarak hemen servis edin.
1 Porsiyon Yaban Mersinli Dondurma Kaç Kalori?
- Yaban mersinli dondurmanın bir porsiyonu, yaklaşık 65 kaloridir.
ŞEFİN NOTU
- Hızlı dondurmayı üzerine granola ve yulaf ekledikten sonra meyve ile süsleyerek kahvaltı öğünü olarak da tüketebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR