Yaban mersini reçeli

Kaç
Kişilik
0 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Yaban mersini reçeli tarifi için malzemeler
- 1 kg yaban mersini
- 1.5 kg toz şeker
- Yarım limon suyu
Yaban mersini reçeli Nasıl Yapılır
Yaban mersinlerini soğuk suyla yıkayın. Ne
kadar bol yıkarsanız dağılmasını o kadar
önlersiniz. Yıkadığınız yaban mersinlerini
bir tencereye alıp üzerine toz şekeri ilave
edip bir gece bekletin. Ertesi gün bir taşım
kaynatıp limon suyunu ekleyin. Reçeli bir
tepsiye dökün. Üzerini ince bir tülbentle kapatıp
güneş görecek bir yerde bekletin. Ara
ara yaban mersinlerini dağıtmayacak şekilde
karıştırın. Reçel kıvam alınca güneşten
alıp kavanoza doldurarak serin bir yerde
saklayın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!