ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ YABAN MERSİNİ REÇELİ

Yaban Mersini Reçeli

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yaban Mersini Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg yaban mersini
  • 1.5 kg toz şeker
  • Yarım limon suyu

Yaban Mersini Reçeli Nasıl Yapılır?

Yaban mersinlerini soğuk suyla yıkayın. Ne kadar bol yıkarsanız dağılmasını o kadar önlersiniz. Yıkadığınız yaban mersinlerini bir tencereye alıp üzerine toz şekeri ilave edip bir gece bekletin. Ertesi gün bir taşım kaynatıp limon suyunu ekleyin. Reçeli bir tepsiye dökün. Üzerini ince bir tülbentle kapatıp güneş görecek bir yerde bekletin. Ara ara yaban mersinlerini dağıtmayacak şekilde karıştırın. Reçel kıvam alınca güneşten alıp kavanoza doldurarak serin bir yerde saklayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!