ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KIZILCIK VE YABAN MERSİNLİ GALETTE

Kızılcık Ve Yaban Mersinli Galette

Kızılcık ve yaban mersinli galette

Sevgili Zeynep Dinç’den @homemade.is.happiness kıtır kıtır hamuruyla mini galetteler sofraların favorisi olacak. Yaban mersini ve kızılcık karışımıyla hazırlanan galettelerin tabanı çıtır hamurdan oluşuyor. Büzgü şekli verilen hamur meyve ile doldurulduktan sonra fırına atılıyor. Pişen galetteleri pudra şekeri ile servis edebilirsiniz. Ayrıca yaz aylarında ferahlamak isteyenler için, tatlının yanında sunabileceğiniz ev yapımı vanilyalı dondurma tarifini de buraya bırakıyoruz. Malzemeler hazırsa, kızılcık ve yaban mersinli galette tarifine başlayabiliriz.

Alternatif olarak meyvelerle doldurulmuş çilekli tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kızılcık Ve Yaban Mersinli Galette Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için:

  • 3 bardak un
  • 125 gram soğuk, tuzsuz tereyağı (Küçük parçalara kesilmiş)
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 8-9 yemek kaşığı buz gibi soğuk su

Dolgusu ve üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı mısır veya buğday nişastası
  • 1-2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1-2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 1 avuç dondurulmuş kızılcık
  • 1 avuç dondurulmuş yaban mersini

Servis için:

  • Taze fesleğen
  • 200 g Mascarpone peyniri
  • Pudra şekeri

Kızılcık Ve Yaban Mersinli Galette Nasıl Yapılır?

  • Un, şeker ve tuzu karıştırın. Soğuk tereyağı parçalarını ekleyin. Buz gibi soğuk suyu yavaş yavaş kaşıkla ilave ederek yoğurun. (Gerekiyorsa 1 kaşık daha su ilave edebilirsiniz) Yumuşak olmayan bir hamur elde edin ve  strech filme sarıp buzdolabında 2 saat bekletin.
  • Hamurunuzu 4 eşit parçaya bölerek çok inceltmeden açın. Meyvelerin hamuru ıslatmasını önlemek için üzerine nişasta serpin ve kızılcık ile yaban mersinini ortaya yerleştirdikten sonra kenarlarını kapatın.
  • Daha sonra üzerlerine toz şeker serpin ve kenarlarına da pekmez sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 C’lik fırında yaklaşık 30-35 dakika süreyle meyveler suyunu salana ve hamur gevrek olana kadar pişirin.
  • Üzerinde taze yeşillikler, pudra şekeri ve krema kıvamında çırpılmış mascarpone peyniri ile servis edin. Arzuya göre peynir yerine dondurma ile de servis edebilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!