Yaban Mersinli Baton Kek

Yazarımız Jale Balcı'dan çay saatlerinize çok yakışacak yaban mersinli kek tarifi ile karşınızdayız. Yaban mersini, içeriğinde fosfor, demir, kalsiyum, çinko ve manganez barındırır. Kan basıncını düşürmeye olanak sağlayan bu meyve, özellikle hamur işi tariflerde sık sık kullanılır. Peki, yaban mersinli baton kek nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, yazarımız Jale Balcı'dan nefis yaban mersinli baton kek tarifine geçebiliriz.
Farklı tarifler denemek için browni tadında ıslak kek ve limonlu haşhaşlı kek tarifini de deneyebilirsiniz.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Yaban Mersinli Baton Kek Tarifi İçin malzemeler
- 220 gr un
- 1 su bardağı yaban mersini
- 115 g tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 230 g şeker
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt (Tepeleme)
- 1 paket vanilya
- 1,5 paket kabartma tozu
Yaban Mersinli Baton Kek Nasıl Yapılır?
- Şeker, tereyağ ve vanilyayı bir kaba alarak çırpın .
- Yumurtaları teker teker ilave ederek çırpma işlemine devam edin. Daha sonra yoğurdu ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Un ve kabartma tozunu da ilave ederek tüm karışımı homojen bir hale gelinceye kadar karıştırın.
- Kek kalıbınıza karışımın yarısını dökün ve üzerine yaban mersinlerini ekleyin.
- Kalan harcı da kalıba döktükten sonra önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
1 Porsiyon Yaban Mersinli Baton Kek Kaç Kalori?
- Yaban mersinli baton kekin bir porsiyonu, yaklaşık 210 kaloridir. Yapımında tam buğday unu ve esmer şeker kullanılırsa, kalori değeri daha düşük olacaktır.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR