ANASAYFA YAZARLAR ZEYNEP DİNÇ 12 TATLI DİLİM

12 Tatlı Dilim

12 tatlı dilim

Lezzet ve sevgi dolu pratik bir tarif gelsin 😍

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

12 Tatlı Dilim Tarifi İçin malzemeler

Pandispanya için

  • 4 adet orta boy yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1.5 bardak un 
  • 3/4 bardak toz şeker
  • 10 g (1 paket) kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu tozu (İsteğe bağlı)
  • 1/2 çay kaşığı toz zencefil (İsteğe bağlı)
  • 1 tutam deniz tuzu

Üzeri için

  • Glazür
  • Pasta süsleme şekerleri
  • Kakao parçaçıkları
  • Parça fındık – fıstık

Glazür için

  • 1 bardak pudra şekeri (Elenmiş)
  • 3 yemek kaşığı limon suyu

12 Tatlı Dilim Nasıl Yapılır?

  • Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp derin bir kaba eleyin.
  • Yumurtaları ve şekeri bir kaba alarak mikser ile yüksek devirde çırpın. Homojen hale gelince isteğe göre toz zencefil ve / veya portakal kabuğu tozunu ekleyin.
  • Elenmiş un karışımını da azar azar ekleyerek daha düşük devirde çırpmaya devam edin. 
  • Hazırladığınız kek karışımını pişirme kağıdı serilmiş kek kalıbına (tercihen kelepçeli kalıp) döküp önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 30 - 35 dakika kadar pişirin ve fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Kenarlarını düzgünce sıyırarak kalıptan alıp soğumaya bırakın. Uygun bir kek veya ekmek bıçağı ile enlemesine oradan ikiye kesin.
  • Yarısını bu tarifte (diğer yarısını bir diğer tarifimde) kullanın.
  • Üzeri için pudra şekeri ve limon suyunu iyice çırparak yarı akışkan bir glazür hazırlayın.
  • Keki 12 dilime bölüp glazürü sürün ve istediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!