Vişneli Ve Frambuazlı Cheesecake

Vişneli Ve Frambuazlı Cheesecake
14 Mayıs 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Vişneli Ve Frambuazlı Cheesecake için

Malzemeler

  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • 3 yemek kaşığı ince çekilmiş fındık
  • 90 gr tereyağı

Dolgusu için

  • 200 gr labne peyniri
  • 100 gr krem peynir
  • 100 ml krema
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 250 gr frambuaz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Süslemek için

  • Çekirdeksiz vişne
  • File Antep fıstığı
Vişneli Ve Frambuazlı Cheesecake

Nasıl Yapılır

Lezzet'in en gözde tariflerinden biri olan vişneli ve frambuazlı cheesecake nasıl yapılır birlikte görelim:

  1. Frambuaz ve 1 yemek kaşığı şekeri tencereye alıp yumuşayana ve ezilene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Yulaflı bisküviyi ezerek ufalayın.
  2. Tereyağını eritip fındıkla birlikte ekleyin ve karıştırın. Karışımı 20 cm çapında kelepçeli kek kalıbının tabanına yayın. Üzerini kaşığın tersiyle düzleyin.
  3. Üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin. Labne peyniri, krem peynir, vanilya, ve şekeri mikserle çırpın.
  4. Yumurtayı ve kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı bisküvi tabanının üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  5. Fırından çıkarıp oda ısısında ılınmaya bırakın. Üzerine frambuaz püresini yayın. Buzdolabında 3 saat bekletin. Vişneler ve file Antep fıstığıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

    Cheesecake hakkında daha detaylı bilgi almak için, cheesecake tarifleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo