Lezzet'in en gözde tariflerinden biri olan vişneli ve frambuazlı cheesecake nasıl yapılır birlikte görelim:
- Frambuaz ve 1 yemek kaşığı şekeri tencereye alıp yumuşayana ve
ezilene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Yulaflı bisküviyi ezerek
ufalayın.
- Tereyağını eritip fındıkla birlikte ekleyin ve karıştırın. Karışımı
20 cm çapında kelepçeli kek kalıbının tabanına yayın. Üzerini kaşığın
tersiyle düzleyin.
- Üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında 1 saat
bekletin. Labne peyniri, krem peynir, vanilya, ve şekeri mikserle çırpın.
- Yumurtayı ve kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı bisküvi
tabanının üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika
pişirin.
- Fırından çıkarıp oda ısısında ılınmaya bırakın. Üzerine frambuaz
püresini yayın. Buzdolabında 3 saat bekletin. Vişneler ve file Antep
fıstığıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Cheesecake hakkında daha detaylı bilgi almak için, cheesecake tarifleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.