ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ VİŞNELİ VE FRAMBUAZLI CHEESECAKE

Vişneli Ve Frambuazlı Cheesecake

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişneli Ve Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • 3 yemek kaşığı ince çekilmiş fındık
  • 90 gr tereyağı

Dolgusu için

  • 200 gr labne peyniri
  • 100 gr krem peynir
  • 100 ml krema
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 250 gr frambuaz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Süslemek için

  • Çekirdeksiz vişne
  • File Antep fıstığı

Vişneli Ve Frambuazlı Cheesecake Nasıl Yapılır?

Lezzet'in en gözde tariflerinden biri olan vişneli ve frambuazlı cheesecake nasıl yapılır birlikte görelim:

  • Frambuaz ve 1 yemek kaşığı şekeri tencereye alıp yumuşayana ve ezilene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Yulaflı bisküviyi ezerek ufalayın.
  • Tereyağını eritip fındıkla birlikte ekleyin ve karıştırın. Karışımı 20 cm çapında kelepçeli kek kalıbının tabanına yayın. Üzerini kaşığın tersiyle düzleyin.
  • Üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin. Labne peyniri, krem peynir, vanilya, ve şekeri mikserle çırpın.
  • Yumurtayı ve kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı bisküvi tabanının üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp oda ısısında ılınmaya bırakın. Üzerine frambuaz püresini yayın. Buzdolabında 3 saat bekletin. Vişneler ve file Antep fıstığıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

    Cheesecake hakkında daha detaylı bilgi almak için, cheesecake tarifleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.