Bisküvili Muhallebi Tarifi

Bisküvili Muhallebi Tarifi
10 Temmuz 2025

Evde hem pratik hem de lezzetli bir tatlı hazırlamak isteyenler için harika bir seçenek sunan bu katmanl�� bisküvili muhallebi tarifi, bisküvilerin çıtırlığı ile muhallebinin yumuşaklığını buluşturarak eşsiz bir tat deneyimi yaratıyor. Dövülmüş bisküvilerle hazırlanan katmanlar sayesinde, her lokmada farklı dokuların keyfini çıkarabileceğiniz bu tatlı, aynı zamanda göz dolduran şık sunumuyla da misafirlerinizi etkileyecek. Hem günlük tatlı ihtiyacınızı karşılayabilir hem de özel günlerde sofralarınıza zarif bir dokunuş katabilirsiniz. Bu enfes ve kolay hazırlanabilen bisküvili muhallebi tarifi, hafif yapısı ve dengeli tatlarıyla tatlı severlerin favorisi olmaya aday. Peki; bisküvili muhallebi nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Çikolatalı Muhallebi tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon bisküvili muhallebi kaç kaloridir?

Bir porsiyon bisküvili muhallebi 250 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Bisküvili Muhallebi Tarifi için

Malzemeler

  • 1 paket yulaflı bisküvi (200 g) — hafifçe dövülmüş veya iri parçalar halinde kırılmış
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

 Bisküvili muhallebi tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Süt Alternatifleri:

  • Badem sütü, soya sütü veya yulaf sütü: Laktoz intoleransı olanlar veya veganlar için.
  • Yağsız süt: Daha hafif bir tatlı için kalori kontrolünde tercih edilebilir.

Toz Şeker Alternatifleri:

  • Bal veya akçaağaç şurubu: Daha doğal tatlandırıcılar.

Un ve Nişasta Alternatifleri:

  • Mısır nişastası yerine patates nişastası: Daha parlak ve kıvamlı muhallebi için.
  • Glutensiz un karışımları veya pirinç unu: Glutensiz beslenenler için.

Bisküvi Alternatifleri:

  • Tam buğdaylı bisküvi: Daha lifli ve besleyici.
  • Glutensiz bisküvi: Glutensiz beslenme için uygun.
  • Kakaolu veya yulaflı bisküvi: Farklı aromalar katmak için.

Tereyağı Alternatifleri:

  • Hindistancevizi yağı: Hafif aroma ve vegan seçenek.
  • Bitkisel margarin: Tereyağı yerine kullanılabilir.

Vanilin Alternatifleri:

  • Gerçek vanilya özütü: Daha yoğun ve doğal aroma için.
  • Tarçın veya limon kabuğu rendesi: Farklı aromatik dokunuşlar için.

Ekstra Alternatifler:

  • Muhallebiye kakao veya kahve ekleyerek farklı lezzetler yaratabilirsiniz.
  • Üzerine taze meyveler veya kuruyemişler ekleyerek hem görsellik hem tat katabilirsiniz.
Bisküvili Muhallebi Tarifi

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle dövülmüş bisküvileri servis kaplarının altına eşit şekilde yayın.
  2. Orta boy bir tencerede süt, toz şeker, un ve nişastayı topak kalmayacak şekilde iyice çırpın.
  3. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi koyulaşana kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin.
  4. Ocaktan alıp tereyağı ve vanilini ekleyerek iyice karıştırın.
  5. Hazırladığınız muhallebiyi dövülmüş bisküvilerin üzerine eşit şekilde paylaştırın.
  6. Muhallebinin üzerine tekrar bir kat dövülmüş bisküvi serpin.
  7. Üzerine tekrar muhallebi koyun ve en üst kat olarak yine dövülmüş bisküvi ile kaplayın.
  8. Hazırladığınız katmanlı tatlıları oda sıcaklığına gelene kadar bekletin, ardından streç filmle üzerini kapatıp buzdolabında en az 3-4 saat veya tercihen bir gece dinlendirin.
  9. Soğuk servis yapın. İsterseniz üzerini toz kakao, hindistancevizi veya ince çekilmiş fındık ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Katmanların güzel görünmesi için porsiyonluk şeffaf cam kaseler veya bardaklar tercih edin. Böylece katmanların görseli misafirlerinizi cezbedecektir.
  • Üzerine taze çilek dilimleri, yaban mersini veya nar taneleri ekleyerek renk ve lezzet katabilirsiniz.
  • Toz kakao, hindistancevizi rendesi, ince kıyılmış fındık veya badem serpiştirerek sunumu zenginleştirin.
  • Özellikle hafif tatlı sevenler için ideal bir ikramdır.
  • Eğer toplu servis yapacaksanız büyük bir borcamda da hazırlayıp dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Çok ufalanmış bisküvi tatlıya hamurumsu bir doku verebilir. Hafif kırık ve iri parçalar halinde kullanmak katmanlar arası denge sağlar.
  • Muhallebi kaynarken mutlaka sürekli karıştırın, topaklanma olmaması ve dibi tutmaması için.
  • Bisküviler ve muhallebi katmanlarını eşit kalınlıkta yapmaya özen gösterin, böylece tatlı hem dengeli hem de şık görünür.
  • En az 3-4 saat, tercihen bir gece buzdolabında bekletin. Bu, tatların birbirine geçmesini ve bisküvilerin yumuşamasını sağlar.
  • Tatlıyı çok soğuk servis etmek isteyenler için kısa bir ara verip biraz yumuşamasını sağlayabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo