10 Dakikada Hazırlanabilecek En Pratik 10 Poğaça Tarifi

Yoğurtlu, peynirli, kıymalı... Hangi iç harcı seviyorsanız, bu 10 hızlı poğaça tarifi ile fırında sadece 10 dakikada nefis atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz!
10 Dakikada Hazırlanabilecek En Pratik 10 Poğaça Tarifi
01 Temmuz 2025, 12:02

Poğaça, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Özellikle acil misafir geldiğinde veya hızlı bir atıştırmalık istediğinde, kolay ve çabuk pişen mini poğaçalar imdadına yetişir. Yoğurt ve kabartma tozuyla hazırlanan hafif hamuru sayesinde, bu 10 farklı poğaça tarifini sadece 10 dakikada fırından çıkarabilirsiniz. İşte 10 dakikada hazırlayabileceğiniz en pratik 10 poğaça tarifi!

  1. Peynirli Mini Poğaça

peynirli poğaça

Malzemeler:

  1. 2 su bardağı un
  2. 1 paket kabartma tozu
  3. 1/2 su bardağı yoğurt
  4. 1/4 su bardağı sıvı yağ
  5. 1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)
  6. 100 gr beyaz peynir
  7. Maydanoz

Yapılışı:

Yoğurt, yağ ve yumurta akını karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak hamur yapın. İçine peynir ve maydanoz koyun, küçük top yapıp şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200°C önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

  1. Sade Mini Poğaça

sade mini poğaça

Malzemeler:

  1. 2 su bardağı un
  2. 1 paket kabartma tozu
  3. 1/2 su bardağı yoğurt
  4. 1/4 su bardağı sıvı yağ
  5. 1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)

Yapılışı:

Hamurdan küçük parçalar koparın, şekil verin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpip 10 dakika pişirin.

  1. Patatesli Poğaça

patatesli poğaça

Malzemeler:

  1. 2 su bardağı un
  2. 1 paket kabartma tozu
  3. 1/2 su bardağı yoğurt
  4. 1/4 su bardağı sıvı yağ
  5. 1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)

İç:

  1. 2 orta boy haşlanmış patates
  2. Tuz, karabiber
  3. Maydanoz

Yapılışı:

Patatesleri ezip baharat ve maydanozla karıştırın. Hamurdan parçalar alın, içe patates koyup kapatın. 10 dakika fırınlayın.

  1. Zeytinli Poğaça

zeytinli poğaça

Malzemeler:

  1. 2 su bardağı un
  2. 1 paket kabartma tozu
  3. 1/2 su bardağı yoğurt
  4. 1/4 su bardağı sıvı yağ
  5. 1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)

İç: 10-15 adet doğranmış siyah zeytin.

Yapılışı:

Hamura zeytin koyup şekil verin, 10 dakika pişirin.

  1. Kaşarlı Poğaça

kaşarlı poğaça

Malzemeler:

  1. 2 su bardağı un
  2. 1 paket kabartma tozu
  3. 1/2 su bardağı yoğurt
  4. 1/4 su bardağı sıvı yağ
  5. 1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)

İç: 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri.

Yapılışı:

Kaşar koyup poğaçayı kapatın, 10 dakika pişirin.

  1. Ispanaklı Poğaça

ıspanaklı poğaça

Malzemeler:

  1. 2 su bardağı un
  2. 1 paket kabartma tozu
  3. 1/2 su bardağı yoğurt
  4. 1/4 su bardağı sıvı yağ
  5. 1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)

İç:

  1. 1 bağ haşlanmış ıspanak
  2. 100 gr peynir

Yapılışı:

Ispanağı doğrayın, peynirle karıştırın. Hamura koyup 10 dakika pişirin.

  1. Salamlı Poğaça

salamlı poğaça

Malzemeler:

  1. 2 su bardağı un
  2. 1 paket kabartma tozu
  3. 1/2 su bardağı yoğurt
  4. 1/4 su bardağı sıvı yağ
  5. 1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)

 İç:

  1. 100 gr salam (küçük doğranmış)
  2. 50 gr kaşar peyniri

Yapılışı:

Salam ve kaşar karışımını koyun, kapatın, 10 dakika pişirin.

  1. Mısır Unlu Poğaça

mısır unlu poğaça

Malzemeler:

  1. 1.5 su bardağı un
  2. 1/2 su bardağı mısır unu
  3. 1 paket kabartma tozu
  4. 1/2 su bardağı yoğurt
  5. 1/4 su bardağı sıvı yağ
  6. 1 yumurta

Yapılışı:

Malzemeleri karıştırın, hamur yapın, iç harcı isteğe bağlı. 10 dakika pişirin.

  1. Mayalı Mini Poğaça

mayalı poğaça

Malzemeler:

  1. 2 su bardağı un
  2. 1 paket instant maya
  3. 1/2 su bardağı yoğurt
  4. 1/4 su bardağı sıvı yağ
  5. 1 yumurta

Yapılışı:

Malzemeleri karıştırın, beklemeden şekil verin, 10 dakika pişirin.

  1. Kıyma Poğaça

kıymalı poğaça

Malzemeler:

  1. 2 su bardağı un
  2. 1 paket kabartma tozu
  3. 1/2 su bardağı yoğurt
  4. 1/4 su bardağı sıvı yağ
  5. 1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)

İç:

  1. 150 gr kıyma
  2. 1 küçük soğan
  3. Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı:

Soğanı kavurun kıymayı ekleyin, baharatla tatlandırın. Soğuyunca hamura koyun, kapatın, 10 dakika pişirin.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo