Evde hazırlanan atıştırmalıklar, sağlıklı beslenme alışkanlığını desteklerken mutfakta geçirdiğiniz zamanı da keyifli hale getirir. Şekersiz, glütensiz ve vegan alternatiflerle zenginleştirilebilen bu atıştırmalıklar, ara öğünlerinizi hem doyurucu hem de lezzetli kılar. Evdeki temel malzemelerle hızlıca hazırlayabileceğiniz bu kolay tarifler, günün her anında enerji depolamanızı sağlar. İşte 3 adımda hazırlayacağınız kolay atıştırmalıklar...
Malzemeler
Yapılışı:
Yulaf, fıstık ezmesi ve balı iyice karıştırın.
Karışımdan küçük toplar yapın.
Topları buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin.
Malzemeler
Yapılışı:
Ekmekleri küçük kareler halinde kesin.
Üzerlerine zeytin ezmesi sürün.
Roka ve cherry domatesle süsleyip servis yapın.
Malzemeler
Yapılışı:
Ezilmiş muz, yumurta ve yulafı karıştırın.
Karışımdan küçük pankekler yaparak tavada pişirin.
Üzerine tarçın serpip servis edin.
Malzemeler
Yapılışı:
Kavanoza yoğurt koyun.
Üzerine doğranmış meyveleri ekleyin.
Granolayı serpip kapağını kapatın.
Malzemeler
Yapılışı:
Kabakları ince dilimleyip tavada ya da fırında yumuşatın.
Üzerine krem peynir sürün.
Rulo yapıp kürdanla tutturun.
Malzemeler
Yapılışı:
Hurma, kakao ve ceviz içini rondodan geçirin.
Karışımdan küçük toplar yapın.
Topları Hindistan cevizine bulayıp dolapta bekletin.
Malzemeler
Yapılışı:
Çilekleri yıkayıp kurulayın.
Eritilmiş çikolataya batırın.
Hindistan cevizi serpip buzdolabında bekletin.
Malzemeler
Yapılışı:
Lavaşlara labne sürün.
Üzerine roka ve peynir ya da hindi fümeyi ekleyin.
Rulo yapıp dilimleyin.
Malzemeler
Yapılışı:
Kaju, kuru üzüm ve hurmayı karıştırın.
Üzerine hafifçe tarçın serpin.
Karışımı küçük kavanozlara paylaştırın.
Malzemeler
Yapılışı:
Salatalıkları uzun çubuklar halinde kesin.
Yoğurt ve dereotunu karıştırın.
Dip sos olarak yanında servis edin.