ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KUPTA VİŞNELİ CHEESECAKE

Kupta Vişneli Cheesecake

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kupta Vişneli Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 225 g krem peynir
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya esansı
  • 1 su bardağı krema

Vişne sosu için

  • 2 su bardağı vişne
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Kupta Vişneli Cheesecake Nasıl Yapılır?

Kan hücrelerini arttırmasıyla bilinen vişne, yemek ve içeceklerin içerisinde sık sık kullanılır. Özellikle sos haline getirilerek tatlıların lezzetini arttırır. Metabolizmayı hızlandırırken, sindirimin kolaylaşmasını da sağlar. Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı kupta vişneli cheesecake tarifine geçebiliriz.

  • Yulaflı bisküvi ve tereyağını un kıvamında oluncaya kadar rondodan geçirin ve servis kavanozlarının tabanlarına paylaştırın.
  • Bir kaşık yardımıyla bastırarak düzleştirin. Krem peynir, pudra şekeri, vanilya esansı ve kremayı geniş bir karıştırma kabına alın.
  • Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Karışımı bisküvilerin üzerine paylaştırıp buzdolabında 4 saat dinlendirin.
  • Vişne sosu için, vişne ve toz şekeri geniş bir tencerede kaynatın. Şeker erimeye başladığında su ile açtığınız nişastayı ilave edip sos koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Pişen sosu soğuyan cheesecake kavanozlarının üzerine paylaştırın. Buzdolabında 2 saat daha dinlendirin. Soğuk servis yapın.

    Dilerseniz, cheesecake tariflerine göz atarak yeni tatlar keşfedebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!