Kalp Dostu Sevgililer Günü Önerileri

Sevgililer Günü'nde sağlıklı beslenmeyi ve diyeti elden bırakmak istemeyenleri böyle alalım. İşte, Dyt. Şebnem Kandıralı Yıldırım'dan kalp dostu Sevgililer Günü önerileri:
Kalp Dostu Sevgililer Günü Önerileri
24 Nisan 2024, 22:12

Sevginizi çikolatalarla anlatmak yerine kalıcılığı olan bir hediye sunabilirsiniz. Güzel bir kağıda yazılmış bir şiir veya maceracı ruhunuzu ön plana çıkaracak bir aktivite gibi. Birlikte bir yemek kursuna katılıp, eğlencenin keyfini çıkarabilir veya birlikte bir yardım organizasyonuna katılabilirsiniz. Karşılıklı nasıl hissettiğinizi açıklayın. Hediye edilen bir kutu çikolata ise buzdolabına atın ve birkaç hafta içinde tüketin. Çikolata bitter de olabilir yerine düşük kalorili bir tatlı da hazırlanabilir. Bir buket çiçek, sağlıklı yemek tarifleri kitabı, kişiye özel egzersiz programı, bir günlük spa vb. hediye alternatifleri de değerlendirilebilirsiniz. 



  1. Sevgililer günü tabi ki eğlence ve yemek zamanıdır. İnce bir dilim kek veya birkaç truffle çikolata size kilo aldırmaz. Miktarını bilmek burada rol oynuyor. Kutunun tamamı bitse bile suçlu hissetmeye gerek yok. Ertesi gün hafif beslenerek ve egzersiz yaparak gene dengeyi korumuş olursunuz.
  2. Mum ışığında güzel bir yemek hazırlanabilir. Restoranda iseniz bir salata veya çorba ile başlayıp, ana  yemeği paylaşın. Salatanın üstünde tereyağlı krutonlar (kızarmış ekmek), rendelenmiş peynir, yağlı soslar veya işlenmiş etler (jambon vb.) bulunmamalı. 
  3. Graten, kremalı, gevrek, kadifemsi, sote (tereyağı) gibi sözcükler kalp dostu sayılmazlar. Pişirilen yemeğin tereyağı mı, yoksa zeytinyağı ile mi hazırlandığını sorun. Garnitür tercihimiz ıspanak, brokoli gibi yeşil sebzeler ya da pirincin esmeri, makarnanın tam buğdaylısı veya patatesin fırın veya haşlaması olabilir. Tuz yerine baharatlardan faydalanın. Balık veya deniz ürünleri tercih edilebilir. Kırmızı besinler (kırmızı biber, kiraz, çilek, kırmızı fasulye, kırmızı soğan, domates vb. ) vitamin ve lif deposu antioksidan zenginidirler. Bunlardan zengin bir yemek tercih edilebileceği gibi bir kadeh kırmızı şarapta alınabilir. Alkol alacaksanız öncesinde başlamayın, yemekle birlikte 1-2 alın ve bitirin . Yemek öncesi limon dilimli bir maden suyu alınabilir. 
  4. Sağlıklı bir mutfak seçilebilir. Akdeniz mutfağı; ızgara ya da sadece limon, otlar ve zeytinyağı ile haşlanmış deniz ürünleri, Japon mutfağı; esmer pirinçli sushi, krem peynir dolgulu gevrek ruloları tercih etmeyin. Hint mutfağı; Tandır yemekleri, dal (genellikle mercimek ile yapılan bir yemek), ve raitas (yoğurt bazlı soslar) tercih edilebilir. 
  5. Tatlı istiyorsak meyve sepetleri imdadımıza yetişir. Taze meyveler erimiş bitter çikolatayla yenebilir, yağsız vanilyalı pudingler üzerine taze meyve olabilir veya az yağlı yoğurtla meyveler blenderdan geçirilip bir smoothie hazırlanabilir. Ekmek sepetlerinden ve cipslerden uzak durun, bir roll ekmek veya ufak bir avuç alın ve sepeti kaldırın. 


Şunlara da göz atın;

  1. Sevgililer Günü menüsü
  2. Sevgililer Günü tatlıları
  3. Sevgililer Günü çiçekleri
  4. Sevgililer Günü pastaları
  5. Romantik masa nasıl hazırlanır?
Kategoriler
Lezzet Logo