Bayatlamayan Kurabiye

Bayatlamayan Kurabiye
26 Nisan 2024

Günün her saatinde tüketebileceğiniz kıyır kıyır bir kurabiyeye çay saatlerinde kim hayır diyebilir ki? İçeriğindeki nişasta sayesinde uzun süre taze bir şekilde saklanan bu kurabiye, kavanoz kurabiyesi olarak da bilinir. Özellikle aniden gelen misafirler için kolayca çıkarıp sunabileceğiniz tariflerden biridir. Malzemeler hazırsa, bayatlamayan kurabiye tarifi için detaylara geçebiliriz.

Bayatlamayan Kurabiye Nasıl Saklanır?

Bayatlamayan kurabiyeleri, bir kavanozu doldurup hava almayacak şekilde ağzını kapattıktan sonra serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Ancak içinde yumurta kullanıldığı için, bayatlamayan kurabiyeyi çok uzun süre bekletmemeye dikkat edin.

Daha fazlası için kolay kurabiye tariflerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bayatlamayan Kurabiye için

Malzemeler

  • 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
Bayatlamayan Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir karıştırma kabına tüm malzemleri alıp yoğurmaya başlayın.
  2. Güzelce yoğurduğunuz kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin.
  3. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 13 dakika pişirin.
  4. Bayatlamayan kurabiyeniz hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Kurabiyelerinizin üzerine dilerseniz kakao ya da pudra şekeri eleyerek lezzetlendirebilirsiniz. Bayatlamayan kurabiyeyi, bir fincan espresso eşliğinde sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Kurabiyeleri fırın tepsisine dizerken aralarında boşluk bırakmayı unutmayın. Aksi takdirde kurabiyeler birbirine yapışacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo