Buzluk Kurabiyesi

Buzluk Kurabiyesi
18 Nisan 2024

Tek bir hamurdan hiç bu kadar çok çeşit kurabiye yapmış mıydınız? Çat kapı gelen misafiri bile şaşkınlığa uğratan bu kurabiye hem uzun ömürlü olmasıyla, hem de dondurucu da muhafaza edilmesiyle çok seviliyor. Şimdi gelelim dillerden düşmeyen bu kurabiyenin tarifine.

1 adet buzluk kurabiyesi kaç kalori?

1 adet buzluk kurabiyesi yaklaşık 320 kaloridir, İçeriğine eklenen malzemeler ile değişiklik gösterebilir.

Dilerseniz çeşitli kurabiye tariflerine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 2 saat 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Buzluk Kurabiyesi için

Malzemeler

  • 250 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
Buzluk Kurabiyesi

Nasıl Yapılır

  1. Tüm malzemeleri birleştirip, yoğurmaya başlayalım.
  2. Hamuru 3 eşit parçaya bölerek dilerseniz antep fıstıklı, damla çikolatalı ve tarçınlı da yapabilirsiniz bu sizin damak zevkinize kalmıştır.
  3. Yoğurduğumuz hamurları streçleyip silindir haline getirelim.
  4. En az 2 saat dolapta dinlendirelim.
  5. Kullanacağınız zaman dolaptan çıkartıp bir bıçak yardımı ile dilimleylim.
  6. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.
  7. Pişirdiğiniz kurabiyeleri fırından çıktıktan sonra bir fırın teli üzerine soğuması için bırakalım.
  8. Soğuyan kurabiyelerimiz servise hazır, Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Kullanmış olduğumuz tereyağı mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır, aksi halde hamurun içerisine eşit dağılmadığı için kıvamı istediğimiz gibi olmaz.
  • Fırından çıkan kurabiyelerimizi bir fırın telinin üzerine alarak hem alt kısmının hem de üst kısmının eşit bir şekilde soğumasına ve kurabiyenin içini çekmesine yardımcı olur.
Yorumlar
avatar
Selma ereli YORUM 18 Nisan 2024, 07:47
Çok beğendim harika olmuş bayıldım kurebiyeleri

Benzer Tarifler

Lezzet Logo